Hlavní obsah

Nejsme favorité, tvrdí litvínovský kouč Mlejnek. Děkujeme, suše opáčil trenér Brna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím je to série, při níž ze zápasů odchází většina publika smutná a bez nálady. To proto, že mezi Litvínovem a brněnskou Kometou neplatí „můj dům, můj hrad“, ale zatím vítězí hosté. Stejně jako ve čtvrtek, kdy Kometa na severu Čech vyhrála 4:3 a snížila stav čtvrtfinále na 1:2. Je tedy jasné, že kromě dneška se bude hrát i v neděli v Brně. „Konečně první čárka a zítra si jdeme pro druhou,“ řekl střelec vítězného gólu Daniel Gazda v rozhovoru pro O2TV Sport.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Kometa Brno 3:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Ten se zrodil po velkém a rychlém obratu Komety. V 53. minutě totiž nejprve podruhé v zápase zcela zbytečně fauloval brněnský Pospíšil a Kirk v přesilovce sedmým gólem v šestém mači play off poslal Litvínov do vedení 3:2. Jenže to po 50 vteřinách zase ztratil a za další minutu Gazda skóre definitivně otočil.

„Byli jsme kousek od toho, abychom prohrávali 0:3 na zápasy, ale ten tým je tak silný, že jsme si věřili, že to otočíme. Myslím si, že psychická nevýhoda je teď na jejich straně,“ mínil Gazda.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Brno, obrat Komety během 77 vteřinVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jisté psychické „hrátky“ začaly hned po zápase. Litvínovský kouč Karel Mlejnek v hodnocení uvedl: „My nejsme favoritem série. To je realita. Nebojím se říct, že čelíme favoritovi série, čelíme velmi zdatně a jsme samozřejmě připravení čelit i nadále.“

Když se o jeho slovech vzápětí dozvěděl trenér Komety Jaroslav Modrý, jen suše odvětil: „Děkujeme.“ Ještě předtím ale v televizním rozhovoru popisoval: „Mrzí nás dva výsledky v Brně, ale už nabíráme obrátky.“

Byla to vůbec včera gólová přetahovaná, kterou odšpuntoval na začátku druhé třetiny Kirk, jenže Kometa rychle reagovala. Tomáš Marcinko nejdříve usedl na trestnou, protože byl podezřelý z bodnutí soupeře. Sudí ale po přezkoumání avizovaný trest zrušili a on se po chvíli báječnou ránou trefil. O tři minuty později domácí gólman Tomek chyboval při lehkém nahození Hollanda.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Brno 1:2 (26. Holland)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Takový moment se stává i zkušeným brankářům,“ řekl pro O2TV Sport Mlejnek. A sám Holland, který se v extralize trefil po 82 zápasech poprvé od 30. října 2022, s nadsázkou popisoval: „Hodil jsem to na bránu, ale gól z toho je jednou z milionů střel.“ Jenže ani brněnské vedení netrvalo dlouho a Zille záhy vyrovnal.

Pak se na více než 20 minut situace s ohledem na góly uklidnila, aby si ve třetí třetině daly týmy repete. Litvínov však vedení ztratil, Kometa už ne.

Reklama