Hlavní obsah

Největším favoritem hokejového play off je Třinec. Znovu budou vysílány dva zápasy denně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tiskové konferenci před startem Generali Česká pojišťovna play off hokejové Tipsport extraligy byl představen časový harmonogram předkola i hrací řád. Podle sázkové kanceláře Tipsport je největším favoritem na zisk titulu Třinec, který by se stal mistrem potřetí v řadě. Po Ocelářích bookmakeři nejvíce věří Spartě a vítězi základní části Hradci Králové.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Největšími favority na zisk titulu jsou hokejisté Třince. Na fotografii brankář Ondřej Kacetl.

Článek

Předkolo play off začíná už v pátek. Na ČT sport bude od 17:00 vysílán zápas Vítkovice – Olomouc a na O2 TV Sport od 19:00 utkání Liberec – Brno. V tomto režimu budou televizní přenosy fungovat i ve zbytku play off s tím, že časy obou televizních stanic se mohou vyměnit. „Oba vysílatelé spolu komunikují a spolupracují velmi dobře," chválila generální ředitelka BPA Jana Obermajerová. Finálová série pak poběží na obou televizních stanicích souběžně.

V případě nerozhodného stavu v prvním až čtvrtém utkání série se hraje prodloužení 20 minut pět na pět a poté následují nájezdy. V pátém zápase předkola a v pátém až sedmém duelu dalších sérií se stejně jako v předchozích letech hraje do rozhodnutí.

Základní část v lednu sice narušila pandemie koronaviru a odložit se muselo celkem 34 zápasů, směrem k play off už je ale nastavena termínová listina pevně a na překládání duelů není místo. V případě nesehraného utkání rozhodne Sportovně technická komise o kontumaci.

Titul mistra České republiky zatím získalo celkem 12 klubů. Třetí trofej v řadě může získat Třinec. Trenér Václav Varaďa by se po Zdislavu Tabarovi a Františku Výborném stal třetím koučem, který vybojuje tři tituly. „Oceláři jsou s kurzem 3,50 největším favoritem play off," prozradil vedoucí oddělení komunikace Tipsportu Václav Sochor.

Ředitele soutěže Josefa Řezníčka těší, že klíčová část sezony se už může odehrát před plnými stadiony. „Tři měsíce se hrálo jen před tisícovkou diváků, což kluby pochopitelně poznamenalo. Snad se jim povede v průběhu play off ztráty minimalizovat," doufal Řezníček.

Mistr bude znám nejdříve 23. dubna a nejpozději 30. dubna. Vítěz získá prémii milion korun, poražený finalista půl milionu. Po konci ročníku se 3. května uskuteční slavnostní vyhlášení ankety Hokejista sezony Tipsport extraligy.

Reklama

Související témata: