Hlavní obsah

Nejzkušenější hráč ještě nekončí, se Spartou prodloužil o rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejstarší a nejzkušenější hráč ze současného kádru hokejové Sparty si v jejím dresu střihne čtvrtou sezonu v řadě. Devětatřicetiletý slovenský obránce Milan Jurčina se s pražským klubem domluvil na novém ročním kontraktu.

Foto: HC Sparta Praha

Milan Jurčina zůstává ve Spartě.

Článek

„Jsem rád, že budu další rok pokračovat v klubu, jakým je Sparta. Jsem tu moc spokojený. V minulé sezoně jsme byli blizoučko úspěchu, který bych si přál v závěru mé kariéry opravdu moc zažít. Věřím, že tento tým má opět šanci uspět," uvedl téměř dvoumetrový a 115 kilogramů vážící obránce, jenž ve své kariéře startoval na třech ZOH a pěti MS.

"Jeho role je důležitá nejen na ledě, ale i v kabině. Milan v našem klubu už několik sezon plní roli velice zkušeného hráče. V závěru své kariéry má obrovskou chuť po úspěchu. Věříme, že nám k němu stále může pomoci," řekl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka.

Jurčina, rodák z Liptovského Mikuláše, odehrál 430 zápasů v NHL, nastupoval i v KHL, Finsku, Švýcarsku, Německu a před deseti lety debutoval v České extralize za Chomutov.

Reklama

Související témata: