Hlavní obsah

Neměli jsme plán B, uznal kouč čitelné Sparty

Praha

Podruhé během pouhých jedenácti dní si v domácím prostředí mohli připsat skalp ambiciózního Hradce Králové. Ještě necelých sedm minut před koncem třetí třetiny drželi hokejisté Sparty v předehrávce 27. kola extraligy náskok 1:0, jenže Mountfield nakonec dokázal vyrovnat a v prodloužení i výsledek otočit. O to víc si Pražané vyčítali klíčový moment na přelomu druhé a třetí třetiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý trenér Uwe Krupp na střídačce Sparty.

Článek

Měli ideální možnost, aby Hradec dorazili a utekli na rozdíl dvou branek. Vždyť po faulu Filipa Pavlíka a následně i trestu pro hradeckou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě měli 92 vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem.

„Věděli jsme, že když ji proměníme, Hradec tím úplně uzemníme," uvědomoval si stejně jako jeho spoluhráči sparťanský brankář Matěj Machovský.

„Jenže namísto toho jsme si nedokázali vytvořit ani vyloženou šanci a dostali jsme Hradec do hry," kabonil se nejlepší sparťanský hráč utkání, který si připsal 29 úspěšných zákroků.

Pravda. Sparta sehrála dvojnásobnou početní výhodu snad nejhůř, jak mohla. Staticky a s jedinou taktikou - hrát vše na obránce Jana Košťálka, svého nejproduktivnějšího hráče, který v pěti zápasech sezóny zaznamenal tři góly a stejný počet asistencí, včetně té na první gól Smejkala v úterý proti Hradci.

Krupp byl i přes prohru s výkonem spokojený

„Byli jsme až moc čitelní. Hradec věděl, že všechno budeme hrát na Košťálka, který má střílet. Dobře ho pokryli a my jsme neměli plán B," uznával německý kouč Sparty Uwe Krupp.

Ani Mountfield pak sice ve třetí třetině dlouhou přesilovku, kdy Sparta hrála jen ve třech, nevyužil, Spartu ale s blížícím se koncem základní hrací doby čím dál víc přehrával. Byli jsme až moc pasivní, měli jsme hrát aktivněji. Hradec nás celou třetí třetinu tlačil, což vyvrcholilo vyrovnávacím gólem," vracel se Machovský k 54. minutě a vyrovnání Vincoura na 1:1.

Ve třetí minutě prodloužení pak obrat Východočechů dokonal Radovan Pavlík, takže Hradec dal zapomenout na jedenáct dní starou prohru 0:4 se Spartou v O2 areně.

„Přesto jsem spokojený, jak se hráči snažili. Hradec neměl moc šancí, ale výborně mu zachytal brankář Maxwell. Dovolím si tvrdit, že jsme teď hráli líp než v prvním zápase s Hradcem, jen se nám tolik nedařilo v koncovce," soudil Krupp.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec