Hlavní obsah

Neměli jsme správně nastavenou hlavu a nechali jsme se vyprovokovat, mrzí Kauta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak hladce a s přehledem zvládli pardubičtí hokejisté důležité páté finále, tak jim úplně stejnou mincí oplatil Třinec porážku v šestém duelu série. Moc pozitiv po porážce 1:4 útočník Dynama Martin Kaut najít nedokázal. „Byli jsme kousek od titulu, ale zároveň hrozně daleko. První třetina se nám vůbec nepovedla,“ líčil 24letý forvard.

První dvě třetiny nám nevyšly, dopadlo to na nás, ví Marek Zadina. Věřím ale, že doma budeme štípat led a hrát výbornej hokej!Video: Sport.cz

 
Článek

Finále play off: 6. zápas Třinec - Pardubice

Oceláři vám moc šancí nedali. Měli jste správně nastavenou hlavu?

Když se podívám na náš výkon, tak asi ne. Kdybychom měli, tak první dvě třetiny nevypadají takhle. Až ve třetí části jsme začali hrát, co jsme chtěli, ale to bylo pozdě.

Srazil vás tlak?

Možná ano, je těžké ho ustát. Ale je to jenom o nás. Každý musí začít u sebe. Předvedli jsme spoustu zbytečných faulů, vysoké hokejky, nechali jsme se vyprovokovat. To přesně Třinec chtěl. Víc bych se k tomu nevracel. Spíš je důležité si odnést dál to pozitivní. Řekli jsme si, že jak jsme končili zápas, tak v neděli začneme.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubický kapitán Sedlák se po vyloučení za nesportovní chování na trestné lavici vztekalVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jak vás nakopla bitka Adama Musila, který se pustil do křížku s Danielem Voženílkem?

Klobouk dolů před Musou. Snažil se něco změnit. Je to skvělý hráč, zastal se spoluhráčů. Velký kredit pro něj.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, po zakončení třineckého Voženílka se strhly bitkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Překvapilo vás, jak Třinec na nic nevyčkával a vlétl na vás?

Nevím, jestli to byl jejich plán. My jsme ale dělali hrozné chyby, takové ty malé detaily, které rozhodují tyhle velké zápasy. Ještě se na to podíváme a něco si k tomu řekneme. Už nic nevrátíme. Máme před sebou poslední zápas sezony, dáme do něj maximum.

Jak bude důležité obrátit hlavu na pozitivní myšlenky, že sedmý zápas je nádherný zážitek, který se už nemusí opakovat?

Ohromně. Na jednu stranu nás to může znervóznět, ale říkám si, že si přece nemůžeme se spoluhráči přát nic lepšího než tenhle svátek hokeje. Jdeme do sedmého zápasu ve finále, budeme hrát doma a proti nám stojí Třinec, kterému bychom strašně moc chtěli přerušit vítěznou sérii. Je to obrovská motivace. Musíme dát hlavy nahoru a být pozitivní. Věřím, že to zvládneme.

Kdo vyhraje rozhodující sedmý zápas finále hokejové extraligy?
Pardubice
30,5 %
Třinec
69,5 %
Celkem hlasovalo 12578 čtenářů.

Reklama