Hlavní obsah

Nepříjemnost pro Rytíře. Pauza před baráží? Je to hrozný, nikdo s vámi nechce hrát, myslí si kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na hokejové Kladno se valí jedna nepříjemnost za druhou. Kolo před koncem základní části měli Rytíři jasno, že je čeká baráž proti nejlepšímu týmu Chance ligy. Legendární Jaromír Jágr a spol. se také budou muset popasovat s takřka čtyřicet dní trvající pauzou. „Je to hrozný," přiznává trenér Martin Pešout. Na druhou stranu vnímá, že odpočinek může být klíčovou výhodou v následné bitvě o účast v Tipsport extralize.

Jak z pozice trenéra řešit více než měsíc trvající čekání na baráž? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Pešout sice hokejově vyrůstal v kladenském dresu, jenže už dopředu tvrdil, že si Rytíři zaslouží jít do baráže, a to kvůli práci s mládeží. Jeho odhad se naplnil, když Středočeši nezvládli duel předposledního kola na ledě Motoru. A tak budou hrát o holý extraligový život. Jak ale stráví dlouhou pauzu, než zmíněné bitvy přijdou?

„Přemýšlel jsem o tom loni, kdy jsme ve Varech vlastně nehráli, když nám odřeklo pět soupeřů. V únoru jsme hráli ob den. V neděli s Pardubicemi, pak jsme jeli do Třince a další den jsme hráli v Liberci Cítili jsme, že mají hráči klapky na očích. Měli jsme strach, že se z toho nevyhrabeme," přiznává.

Příklep s hokejovým trenérem Martinem PešoutemVideo: Sport.cz

Před rokem byli Rytíři ve stejné situaci. Volno nakonec rozbili cestou na Slovensko, kde odehráli v Liptovském Mikuláši přípravné zápasy. „Není s kým hrát, nikdo s vámi nechce hrát. Mužstva, která skončila, nevidí důvod, proč by utrácela za led, za hokejky. Morálka týmu, který skončil sezonu, jde dolů," přemýšlí nad krokem Rytířů.

Trenérské hvězdné války ve druhé hokejové lize. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Start Jaromíra Jágra byl nejspíš hlavním lákadlem, že slovenský klub souhlasil, že si sezonu prodlouží. Pešout v tom ale úplný přínos pro Kladno nevidí. „Zápas s mužstvem, který nemá o co hrát, vám nic nedá. Ale je mi jasné, že tu pauzu chtěli něčím rozbít, jet na hory. Nikomu to nezávidím," přiznává.

Je těžké radit, jak se v takové chvíli zachovat. „Dají se udělat mikrocykly, ale na úvod baráže bude u soupeře větší rozehranost znát. Může přijít to, co se stalo loni, kdy měl soupeř výhodu," myslí si Pešout. „Ale jakmile extraligový tým chytí herní praxi, po jednom, dvou, třech zápasech, tak začne hrát roli odpočatost týmu a už se jenom zlepšujete."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.