Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 0:2Neprůstřelný Frodl a střelec Říčka zařídili Dynamu výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Říčka 0 : 1
37. Říčka 0 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 29. kole v Plzni 2:0 a porazili svého soupeře již popáté v řadě. V každé z úvodních dvou třetin se vždy gólově prosadil Robert Říčka po přihrávce Davida Ciencialy a domácí hrající bez pěti hráčů základního kádru nedokázali zareagovat. Pardubický brankář Dominik Frodl si připsal třetí čisté konto v sezoně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Filip Suchý z Plzně, brankář Pardubic Dominik Frodl.

Článek

Nemocemi oslabení domácí v úvodu sice přečkali nápor Dynama, ale v 5. minutě na nebezpečný volej Poura dokázal přesnou střelou k levé tyčce z prostoru mezi kruhy gólově odpovědět Říčka. Za chvíli po přečíslení dvou na jednoho Indiány od další pohromy uchránil proti pokusu Radila jen skvělý zákrok lapačkou gólmana Svobody.

Hosté v 8. minutě zahrozili i ve vlastním oslabení samostatným únikem Vondráčka. V pokračující přesilovce na druhé straně Rekonen dorážkou trefil jen pravou tyčku.V 15. minutě průnik Zámorského zastavil faulem Zeman a sám postižený hráč následně z trestného střílení ztroskotal na gólmanovi Frodlovi.

Během rušného závěru první třetiny ještě trefil pardubický Dvořák od modré čáry brankovou konstrukci a vzápětí z brejku tváří v tvář Frodlovi selhal Suchý. Akce se střídaly na obou stranách a pozorný Svoboda zlikvidoval před sirénou gólovou šanci Hyky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Adam Dvořák z Plzně, Tomáš Zohorna z Pardubic.

V prostřední části aktivnější hosty zbrzdilo pouze čtyřminutové vyloučení Kousala, jenže Indiáni přesilovku nezvládli. Naopak po polovině utkání jen díky Svobodovi přečkali další brankovou příležitost agilního Hyky.

Lépe kombinující hráči Dynama se neprosadili ani během početní výhody, kdy Zohorna v dobré pozici mířil jen doprostřed branky. Poté chybu Frodla při rozehrávce nepotrestal ve vlastním oslabení Hrabík a ve 37.minutě hosty uklidnil po ideální přihrávce Ciencialy pohodlně na 2:0 zakončující Říčka. Těsně před sirénou navíc nevyužil sólo Hyka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Petr Zámorský z Plzně, brankář Pardubic Dominik Frodl.

Do závěrečné dvacetiminutovky sice vstoupili lépe domácí, ale po vyloučení Poura mohl zvýšit skóre z bezprostřední blízkosti Poulíček. Hosté soupeře nepouštěli do velkých šancí, jediné zaváhání defenzívy ve 45. minutě zachránil proti osamocenému Hrabíkovi Frodl.

Hosté díky explzeňskému brankáři přežili i závar kolem brankoviště z 53. minuty a přes nevyužitou příležitost Zohorny uhájili v poklidu výhru i při dlouhé hře domácích bez brankáře.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Říčka (Cienciala, Hyka), 37. Říčka (Cienciala, Hyka). Rozhodčí: Horák, Šindel - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 3729.
Plzeň: M. Svoboda - Zámorský, Baránek, Piskáček, Kvasnička, Kaňák, Houdek - Hrabík, Kodýtek, Holešinský - Pour, Mertl, Suchý - Rekonen, Bitten, A. Dvořák - Kremláček, Soukup, Dáňa. Trenér: Kořínek.
Pardubice: Frodl - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Hyka, Cienciala, Říčka - Vondráček, A. Musil, T. Zeman - Rouha, Poulíček, Paulovič. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články