Hlavní obsah

Plzeň - Hr. Králové 0:4Neprůstřelný Růžička rozebral Indiány, Mountfield popáté za sebou venku vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Jergl 0 : 1
37. Perret 0 : 2
38. Eberle 0 : 3
56. Eberle 0 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové zvítězili v předehrávce 35. kola na ledě Plzně 4:0 a připsali si pátou venkovní výhru v řadě. Nakonec vítězný gól zaznamenal ve 13. minutě Aleš Jergl a díky dvěma trefám během prostřední části si Východočeši vypracovali rozhodující třígólový náskok. Západočeši nezvládli střelecky odpovědět a po dvou předchozích výhrách nebodovali.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hradec střílí branku.

Článek
Fotogalerie

Dvěma góly se uvedl v barvách Mountfieldu útočník Jan Eberle, čerstvá posila z Mladé Boleslavi. Brankář Jan Růžička poprvé v sezoně, před níž přišel na východ Čech ze stejného klubu, udržel nulu,. Třemi asistencemi zazářil slovenský forvard Lukáš Cingeľ.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a již ve druhé minutě musel gólman Svoboda zasáhnout proti bekhendu Lalancettea z bezprostřední blízkosti. Absencemi sužovaní domácí se soustředili především na defenzivu a lépe kombinující soupeř znovu zahrozil ve 13. minutě, kdy nekrytý Filip Pavlík neuspěl střelou z mezikruží.

Jenže vzápětí byl vyloučen Bitten a Jergl přesnou ranou bez přípravy z levého kruhu otevřel skóre. Zbytek první třetiny plné osobních soubojů se odehrával většinou ve středním pásmu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z úvodní branky utkání

Po pauze se Indiáni zlepšili směrem dopředu, ale ve 27. minutě po Mertlově akci Dvořák zblízka selhal v zakončení proti klečícímu Růžičkovi. Hradečtí využívali otevřené hry soupeře k brejkům, Lev však po polovině utkání neprostřelil v dobré pozici Svobodu.

Ve 37. minutě zaváhal při rozehrávce Kaňák a po nahození Jergla se dorážkou prosadil Perret. O pouhých 58 sekund později navíc Eberle zvýšil po průniku z levé strany již na 3:0.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Kryštof Hrabík z Plzně, Graeme McCormack z Hradce Králové, brankář Hradce Králové Jan Růžička.

Domácí nedokázali přes bombu Kodýtka z mezikruží zareagovat ani v přesilové hře rozdělené přestávkou a hosté v závěrečné dvacetiminutovce v poklidu drželi bezpečný náskok. Indiáni už na zvrat neměli síly a naopak hlavně první útočná formace Východočechů držela kotouč v útočné třetině.

Proti šanci Lalancettea v 54. minutě ještě Svoboda zasáhl, ale o dvě minuty později tečí Cingeľova nahození upravil na konečných 4:0 svým druhým gólem Eberle, který v Plzni působil v letech 2018 až 2021.

Předehrávka 35. kola extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Jergl (McCormack, Cingeľ), 37. Perret (Jergl), 38. Eberle (Cingeľ), 56. Eberle (Cingeľ, Lev). Rozhodčí: Kika, Sýkora - Brejcha, Komárek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 4192.
Plzeň: Miroslav Svoboda - Zámorský, Kvasnička, L. Kaňák, Houdek, Piskáček, Malák - Hrabík, Kodýtek, Schleiss - M. Lang, Holešinský, Slanina - Rekonen, Mertl, A. Dvořák - Adamec, Bitten, Dáňa. Trenér: Kořínek.
Hradec Králové: J. Růžička - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Pilař, Kevin Klíma, R. Pavlík - Jergl, Lalancette, Perret - Z. Doležal, Štohanzl, P. Moravec. Trenér: T. Martinec.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články