Hlavní obsah

Odvoláním trenéra to nekončí. Boleslav mění hráče s Hradcem

Aktualizováno

Nejen ke změně na trenérském postu, když byl po pěti prohrách v řadě od mužstva odvolán Ladislav Čihák, dochází v hokejové Mladé Boleslavi. Bruslařský klub uvolnil do Hradce Králové do konce sezony útočníka Jana Eberleho, opačným směrem putuje na stejně dlouhou dobu forvard Kelly Klíma.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Eberle míří z Mladé Boleslavi do Hradce Králové.

Článek

Kelly Klíma, jenž v Hradci nastupoval i se svým dvojčetem Kevinem, nedokázal navázat na výkony z předešlé sezony, s pouhým gólem a asistencí ve 22 zápasech zůstal v té aktuální daleko za očekáváním.

„Kelly a jeho agent opakovaně přišli s požadavkem na výměnu, jelikož Kelly nebyl dle jejich názoru spokojený se svým vytěžováním. Snažili jsme se této výměně vyhnout, ale v tuto chvíli chceme dát prostor Kellymu k určitému restartu. Ze dvou možností, které se v tomto týdnu objevily, jsme vybrali trejd za Jana Eberleho," uvedl generální manažer hokejového Mountfieldu Aleš Kmoníček.

O výměně se Klíma dozvěděl v úterý večer poté, co ještě nastoupil za Hradec proti Třinci. Druhý den ráno už se hlásil v Mladé Boleslavi a absolvoval první trénink s novým mužstvem.

„Docela jsem se těšil na novou příležitost. Nebudu lhát, moje bilance 1+1 určitě není podle mých představ. Doufám, že přesun do Boleslavi pomůže i mně," připouští Klíma, který původně myslel, že se v Boleslavi potká s trenérem Čihákem, jehož zná z působení v Hradci z uplynulé sezony. Ve středu ráno ale vedení středočeského klubu trenéra odvolalo.

„Přiznávám, že mě to překvapilo. Ale je to, jak to je. Boleslav má dobrý tým, který by měl hrát na úplně jiných příčkách," poukazuje syn vítěze Stanley Cupu z roku 1990 Petra Klímy na fakt, že Bruslařský klub se nachází až na dvanáctém místě jen s dvoubodovým polštářem na poslední Kladno.

„Bohužel se nám nadále nedaří, takže Kelly je další způsob, jak se pokusit tým oživit a nakopnout," prohlásil sportovní ředitel Boleslavi Martin Ševc. „Je to dobrý bruslař, takže k nám nepochybně zapadne. A pevně věříme, že pomůže i s produktivitou," dodává.

Do Hradce naopak putuje 33letý Eberle, jenž si v extralize zahraje už za šestý tým. Stejně jako o osm let mladší Kelly Klíma, i Eberle se zatím trápí (2+1 v 24 duelech). „Honzovi v dubnu končí smlouva a o další jsme nejednali," vysvětluje Ševc.

„Honza je zkušený prověřený hráč, na kterého nemáme z loňského play off vůbec dobré vzpomínky," vrací se hlavní trenér Hradce Tomáš Martinec ke čtvrtfinále, v jehož pěti zápasech nasázel Eberle Mountfieldu tři góly.

„Je to odolný útočník, jenž má výborný pohyb a je silný v osobních soubojích. Věříme, že nám svými dovednostmi pomůže a přinese do hry potřebný důraz," dodal Martinec.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice