Hlavní obsah

Nesáhli si a stejně vyletěli, říká Výtisk. Bílé Tygry báchorky před vstupem do play off neděsí

Liberec

S Prezidentským pohárem pro vítěze základní části už liberečtí hokejisté juchali, teď pro ně čtvrtfinálovou sérií s Chomutovem začíná cesta za ještě významnější trofejí pro extraligové šampióny. Double v jedné sezóně zvládl zatím jen Třinec v roce 2011.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Liberce Jan Výtisk s pohárem pro vítěze základní části extraligy.

Článek

„Známe příběhy týmů, které ovládly základní část a hned vypadly, ale chci být pozitivní a pro nás je spíš inspirací, jak v Třinci dokázali z prvního místa v tabulce dojít k titulu," řekl trenér Filip Pešán, jenž se snažil naladit Bílé Tygry na play off soustředěním ve Frýdlantu.

„Trénovali jsme dvakrát denně, součástí bylo hodně taktiky. Cílem bylo udržet hráče nažhavené i v určitém napětí a taky je vytrhnout ze stereotypu domácího prostředí," vykládal.

V liberecké kabině věří, že ani netradičním zvednutím Prezidentského poháru nad hlavu neurazili Štěstěnu. „V minulosti si na něj různé týmy z pověrčivosti ani nesáhly a pak stejně vyletěly," prohlásil kapitán Jan Výtisk.

Gólman Jan Lašák tvrdil, že ho báchorky neděsí. „Jen se dívat na pohár, který byl odměnou za dvaapadesát kol poctivé práce, by nebylo ono. V play off stejně musíme makat ještě víc a nebudeme lepší nebo horší podle toho, jestli jsme se něčeho dotkli, nebo ne. Chtěli jsme si ten dílčí úspěch užít a víc to nikdo ani neřešil," řekl slovenský strážce liberecké svatyně.

Reklama