Hlavní obsah

Neskutečné! Hokejový fanoušek trefil v Budějovicích přes celé hřiště škvíru a vyhrál Mercedes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přišel na hokej a odjel z něj k překvapení všech v novém mercedesu. Fanouškovi Českých Budějovic se totiž při přestávkovém programu povedl na ledě nevídaný kousek – přes celé hřiště trefil otvor, který je stejně velký jako puk. Za odměnu pak šťastný Petr Běhounek od sponzora vyfasoval nový vůz.

Foto: HC Motor České Budějovice

Petr Běhounek a auto, které mu od pátku říká pane.

Článek

Obvykle je to jen zpestření přestávek a sponzor, který daruje cenu, tak nějak tuší, že mu žádná velká „újma" nehrozí. Jenže při pátečním duelu českobudějovického Motoru proti Mladé Boleslavi bral fanoušek Petr 700tisícový jackpot, když puk po jeho ráně přes celé hřiště zaplul do úzkého otvoru.

„Tohle je prostě neskutečný! Ten otvor je veliký opravdu přesně na puk a někdo to trefí z místa, kde ta dírka není skoro ani vidět," napsal v úžasu na Twitter marketingový ředitel Motoru Tomáš Kučera.

Klub následně zveřejnil také video „zlaté" střely. Puk se přes ledovou plochu šine pět vteřin a je znát, jak každou vteřinou začíná být publikum hlučnější, až nakonec nadšením exploduje. Že to divák s hokejkou umí, ale není náhoda, neboť se jedná o Petra Běhounka, kapitána parahokejistů českobudějovického Motoru.

Parahokejisté pak následně na svém facebookovém profilu zveřejnili humorný vzkaz, v němž stojí: "Všechny fanoušky HC Motor České Budějovice bychom chtěli zklamat a ujistit, že našeho kapitána nedáme! Petře, moc ti gratulujeme k fantastické výhře. Zasloužíš si to!"

Radost příznivcům Českých Budějovic ovšem přinesli i hokejisté, když nejprve v čase 59:59 vyrovnali na 4:4, aby pak v prodloužení rozhodli o výhře.

Podobně šťastnou přestávku prožil kupříkladu loni v září finský fanoušek, jenž se při basketbalu v Praze trefil z poloviny hřiště do koše a odnesl si odměnu 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata: