Hlavní obsah

Nemístné řeči se prodražily. Olomoucký Fürst za urážky rozhodčích musí zaplatit 85 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souhrnnou pokutu 85 tisíc korun si vysloužil generální manažer olomouckých hokejistů Erik Fürst za nemístné chování a vyjadřování směrem k rozhodčím po extraligovém zápase s Plzní.

Foto: ČTK/Peřina Luděk

Erik Fürst, generální manažer Olomouce

Článek

Disciplinárka Fürstovi udělila pokutu 10 000 Kč za nesportovní chování na základě zápisu o utkání, v němž sudí Mrkva s Cabíkem uvedli, že je zmíněný funkcionář klubu při odchodu z ledu slovně napadal vulgárními výrazy. „Takové jednání jsme vyhodnotili jako jasné porušení disciplinárního řádu," objasnil šéf komise Viktor Ujčík.

Daleko přísnější byl vůči olomouckému manažerovi Martin Loukota. Ředitel extraligy mu za poškození dobrého jména soutěže vyměřil postih 75 000 korun.

Důvody k udělení v této sezóně nejvyšší finanční pokuty spatřuje Loukota v tom, že Fürst v médiích den po zápase nevhodně komentoval práci zástupce APK v komisi rozhodčích Vladimíra Pešiny a zvláště hrubým způsobem urážlivými a ponižujícími výroky hodnotil výkon rozhodčího Romana Mrkvy.

Loukota se ihned po zveřejnění rozhovoru s Fürstem veřejně ohradil proti tvrzení olomouckého manažera, že Mrkva je tlustý, a proto špatně pískal. „Invektivy v osobní rovině jsou nepřípustné," řekl.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články