Hlavní obsah

Nestálo to za nic, řekl litvínovský Hübl po třetí porážce v řadě

Litvínov

Hokejový útočník Viktor Hübl se blíží k magické hranici tisícovky odehraných zápasů v extralize, ale spíš než k vidině zdolání této mety se upínají jeho myšlenky k aktuálním výsledkům „jeho“ Litvínova. Verva prohrála potřetí v řadě, navíc na domácím ledě v severočeském derby s Chomutovem 2:4. Hübl vstřelil jeden gól a na druhý nahrál. Ani solidní individuální bilance nestačila na bodový zisk.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Viktor Hübl (vlevo) se raduje z gólu Litvínova

Článek

Co rozhodlo o porážce Litvínova se sousedním rivalem?

Nebyli jsme schopni reagovat na vývoj zápasu, když hosté dali na začátku druhé třetiny dva góly. Plácáme to po sobě a bylo to z naší strany celkově špatné. Chybělo nám všechno, ať už jde o hru dozadu nebo vepředu, kde jsme neudrželi puk. Prostě neměli jsme patřičný tlak do brány. Předešlé zápasy nebyly nejhorší, chtěli jsme se od nich odrazit a doma navázat na lepší stránku, ale tentokrát to nestálo za nic.

Na kdyby se nehraje, ale přece jen - které momenty zápas nejvíc ovlivnily?

Kdybychom vstřelili první gól, asi bychom se uklidnili. Ale na to se nemůžeme vymlouvat. Měli jsme hrát takticky lépe a nepropadat v klíčových situacích.

Nezmocňují se vás obavy, aby se neopakovala loňská „barážová" sezóna?

Zatím ne. Musíme se ale herně změnit, nebo budeme víc a víc zapadat do útlumu, protože liga běží rychlým tempem. A nikdo nechce, abychom v listopadu měli deset porážek za sebou. Nemůžeme si říkat, že se prohrálo a zítra to zkusíme znovu. Do nejbližšího zápasu musíme vlítnout úplně jinak.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.