Hlavní obsah

Nestíhají, když hrajeme svůj hokej, míní Radil. A mluví o neviditelné ruce, která záhadou pomáhá Třinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na třineckou branku vyslal čtyři střely, ta ze 30. minuty sedla pardubickému útočníkovi Lukáši Radilovi nejmíň ze všech. Přesto skončila v síti Kacetla, zlomila bezbrankový stav pátého finále a nakonec se ukázala i jako vítězná, takže hokejisté Dynama jsou krok od titulu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Dynamo rozhodlo o vítězství góly Radila a Sedláka během 95 vteřin.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 5 zápas Pardubice - Třinec

Cítil jste, že váš gól a pak ten Sedlákův o 95 vteřin později byly rozhodujícím faktorem?

Celý zápas jsme byli o dost lepší. Měli jsme lepší pohyb, v útočném pásmu jsme se udrželi na puku. A pomohl nám i Wildův skvělý zákrok proti Nestrašilovi. Tyto momenty lámou zápasy.

Bylo klíčové zůstat za stavu 0:0 trpěliví?

Přijde mi, že Třinec hraje na 0:0 a čeká, až uděláme chybu. I když ho mačkáme, neznamená to automaticky gól pro nás. Teď jsme ale dokázali přetavit herní převahu i v góly. Je těžké vydržet, neudělat chybu, ale je to finále, my ten pohár chceme a jiná cesta k němu nevede.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

V pátek máte první příležitost ho získat. Co bude v Třinci rozhodovat?

Pořád chceme hrát stejný hokej. Když ho hrajeme, přebruslujeme je, jsme silní na puku v útoku a Třinec nestíhá. Hlavně musíme hrát a nebát se vzadu. Máme důvod si věřit a mít sebevědomí. Kdo jiný to může zlomit (třineckou nadvládu) než my?

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Roman Will parádně vychytal dorážku třineckého Nestrašila.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Očekáváte, že Třinec bude pečlivě bránit a vyčkávat na své šance?

Těžko se mi to odhaduje. Viděl jsem pár zápasů Třince, když hrál nad propastí a trošku náhodně vždycky dal gól. Nechci je podceňovat, ale bylo to, jako kdyby jim vždycky nějaká neviditelná ruka nějakou záhadou pomohla, aby do propasti nespadli. Soustředíme se na sebe, a když podáme stejný výkon, máme velkou šanci to uhrát. Třinec bude pod tlakem. Nejen kvůli stavu série, ale i proto, že hraje doma. Pokud udržíme tempo, měli bychom je udělat.

Psychická výhoda by měla být na vaší straně, že?

Třinec už byl nad propastí v šestém semifinále proti Spartě a stejně 0,2 vteřiny před koncem povstal. Svůj hokej mají postavený tak, že to dokážou odehrát navzdory únavě.

Reklama