Hlavní obsah

Nestrašil nedohrál, Růžička se probudil. Ten gól pomohl jemu i týmu, mínil Moták

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Třince v dosavadním průběhu play off už nejednou ukázali, že se nikdy nevzdají a že pod tíhou možného konce sezony hrát umějí. Vyhráli všech pět zápasů, ve kterých jim bezprostředně hrozilo vyřazení, a ve finále přidali i šestý. Na svém ledě porazili Pardubice 4:1 a potřetí v tomto play off budou hrát sedmé rozhodující utkání série.

Výborný výkon, těšilo Zdeňka Motáka. Před sedmým zápasem naordinuje týmu dobrý spánek a dobré žrádlo. Video: Sport.cz

 
Článek

Finále play off: 6. zápas Třinec - Pardubice1/16

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Doma proti Českým Budějovicím ve čtvrtfinále (2:0) i na ledě Sparty Praha (3:2 v prodloužení) to zvládli a vyhráli už patnáct sérií play off v řadě. Jaké to je ve vyřazovací části sezony prohrát, poznali naposledy před šesti lety, kdy ve finále nestačili na Kometu Brno. Od té doby už jen vyhrávají, získali čtyři mistrovské tituly a stále mohou snít o tom, že letos vybojují pátý v řadě.

„Z naší strany to byl výborný výkon po všech stránkách. Chtěli jsme se s domácím publikem rozloučit kvalitním výkonem, který jsme jim předvedli. Vytvářeli jsme si po celou dobu zápasu nejenom střelecké, ale i brankové příležitosti. Proměnili jsme zlomek, ale mě těší, že jsme ten bod urvali a jedeme do Pardubic rozdat si to o titul mistra v sedmém zápase play off,“ byl po definitivně posledním domácím utkání sezony spokojený trenér Třince Zdeněk Moták.

Člověk musí věřit. Jednoduché to určitě nebylo, ale hráli jsme zodpovědně a nakopl nás Martin Růžička, hodnotí Petr Vrána.Video: Sport.cz

Začátek utkání přitom z trenérského pohledu nebyl ideální. V osmé minutě po bodyčeku Adama Musila u mantinelu odstoupil ze zápasu zraněný Andrej Nestrašil a Motákovi přibylo na hlavě několik desítek šedivých vlasů. „Pořádně ani nevím, co se stalo. Tu situaci si moc nevybavuju. Asi tam trochu zaškobrtl sám. Samozřejmě nikdy nechci nikoho zranit. Žádný úmysl v tom nebyl. Snad je v pohodě,“ vzkázal do třinecké kabiny útočník Pardubic Adam Musil.

„Má lehké zranění v horní polovině těla,“ nastínil třinecký trenér, že by se Nestrašil v rozhodujícím zápase sezony mohl v sestavě Ocelářů objevit. „Není vyloučeno nic. Minule jsem říkal, že v šestém a sedmém zápase bude hrát Keba (Jakub Jeřábek). Bohužel v šestém se mu to nepodařilo,“ pousmál se Moták.

Třineckým se zranění v tomto play off rozhodně nevyhýbají. Už před jeho začátkem vypadl již zmíněný obránce Jeřábek, ve druhém finále skončila sezona také pro Martina Marinčina a už od série se Spartou hraje se sebezapřením Martin Růžička.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice 1:0 (14. M. Růžička)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vynikající střelec se celé play off navíc střelecky trápí. Do osudu šestého finálového ale promluvil zásadně. Ve 14. minutě napřáhl na pravém kruhu pro vhazování a trefil přesně pravý roh branky pardubického Romana Willa.

Pro Růžičku to byl gól po dvaceti zápasech a vůbec první gól v aktuálním play off. „Každý hráč je pro mužstvo důležitý. Musíme říct, že každý hráč na ledě dnes pro mužstvo nechal všechno, co bylo možné. Důležité je, že Růža se trefil. První gól pomůže nejen jemu, ale nejvíc to pomohlo týmu,“ těšilo Motáka.

Sedmé utkání finále se bude hrát v neděli (28. dubna) na ledě Pardubic nezvykle až od 19 hodin. „To je jedno. Klíčová bude regenerace, dobrý spánek, dobré žrádlo, dobré pití, prostě se připravit na ten zápas tak, abychom měli sílu žrát led,“ zdůraznil Moták.

Reklama