Hlavní obsah

Neuvěřitelný gól nastartoval Dynamo. A brankář Sparty nechápal

Praha
Aktualizováno

Zápasu 31. kola hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Spartou nechybělo kromě vynucené absenci fanoušků nic. Devět branek, nečekaný zvrat i neuvěřitelný moment. Duel dvou klubů hrajících ve vynikající formě nakonec skončil výhrou Dynama 5:4. Ještě z jiného důvodu však na něj bude s hořkostí vzpomínat gólman Pražanů Matěj Machovský, který utkání nakonec ani nedochytal...

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankáři Sparty Matěj Machovský a Jakub Neužil po prohraném utkání.

Článek
Fotogalerie

Sedm výher v řadě. Takovou bilancí se pyšnili před zápasem s rozjetou Spartou hokejisté Pardubic. Podobnou statistikou se chlubili i svěřenci Miloslava Hořavy, kteří se v případě vítězství a zaváhání Třince mohli dostat na první místo extraligové tabulky.

A vše tomu také nasvědčovalo. Po dvou brankách Řepíka a jedné Rouska vedli hosté ve 12. minutě utkání již 3:0 a zdálo se, že pardubická série skončí. A dost možná i debaklem.

Kuriózní moment, který stál v konečném důsledku i za velkým obratem Perníkářů, přišel tři minuty po třetím gólu Sparty. Bek Pražanů Polášek si nerozuměl s gólmanem Machovským, který na obránce nejspíš nezakřičel, že touš rozehraje sám. Následně nešťastný brankář při rozehrávce trefil spoluhráče Mikliše do bruslí a od nich se puk odrazil do sparťanské sítě.

Tenhle moment domácí nakopl. V prostřední části Poulíček, Paulovič a Camara během dvou minut a devíti sekund otočili skóre na 4:3. Zaskočení hosté dokázali ještě v závěrečné části díky Němečkovi vyrovnat, v 55. minutě však rozhodl o vítězství Pardubic Mandát.

Pardubice tak bodovaly poosmé v řadě, v tabulce jim tak patří osmé místo. Sparta je druhá o čtyři body za vedoucím Třincem.

Reklama

Související témata: