Hlavní obsah

Nevídaná pardubická lehkovážnost. Hradec ukázal, čím může favorita kousat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvedli skvělý obrat, ve třetí třetině však pardubičtí hokejisté nevídaně hazardovali s prvním čtvrtfinálovým duelem play off proti Hradci Králové. Dopouštěli se až školáckých chyb, které ovšem hosté nedokázali potrestat, a tak nakonec padli 4:5 v prodloužení. „Je to škoda. Když jedeme tolikrát sami na bránu, musíme to dávat,“ lamentoval útočník Mountfieldu Radovan Pavlík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Mountfield HK 5:4 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Ospalejší úvod Dynama se ještě dal jakž takž pochopit. „Byla na nás znát pauza, jedenáct dní jsme nehráli,“ uvědomoval si i trenér Marek Zadina. Hosté byli dravější, přímočařejší, úspěšnější v soubojích a po zásluze brzy vedli 2:0.

„Skvělý nástup, byl to sen. Ukázali jsme, že rychlé bruslení a napadání soupeři nechutná. Potřebujeme takhle hrát pořád a jen se poučit z chyb, kvůli kterým jsme o náskok přišli,“ hodnotil Pavlík.

Pardubice totiž dokázaly během 69 vteřin druhé části srovnat, ale pak se v jejich zadních vrátkách vytvořila první velká díra. Na svědomí ji měl Jan Košťálek, skvělý ofenzivní bek, kterému ale vzadu občas chybí důslednost.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice – Hradec Králové 2:3 (30. R. Pavlík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Tak jako ve 30. minutě, když si ho až příliš jednoduše obhodil rozjetý Pavlík a svůj brejk zakončil povedenou střelou pod víko. „Snažil jsem se ho obhodit a jenom jsem doufal, že ho netrefím. I trocha štěstíčka,“ usmál se 26letý zarostlý forvard.

Domácí přesto opět rychle srovnali a v úvodu třetí části v početní výhodě pět na tři je poslal poprvé v zápase do vedení kapitán Sedlák. Jenže hra jednoho z největších aspirantů na titul se nepochopitelně rozsypala ve vlastní přesilovce a snad všichni pardubičtí příznivci ve vyprodané aréně jen nechápavě kroutili hlavou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice – Hradec Králové, příležitosti hostů v oslabeníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Místo pojištění vedení totiž musel řešil jednu kritickou situaci za druhou domácí gólman Roman Will. Nejprve pokryl střelu Jaspera z přečíslení, pak samostatný únik Miškáře, poté zachraňoval Dynamo i po hrubce Hájka ve vlastní třetině a tutovce Perreta. To všechno během dvou minut pardubické přesilovky. „Tohle se nemůže stávat. Vrátili jsme tím Hradec do hry,“ litoval útočník Martin Kaut.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice – Hradec Králové 4:4 (50. Tamáši)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Mountfield nakonec srovnal na 4:4 z nenápadné akce a dorážky Tamášiho, a v následné přesilovce si dokonce mohl vzít vedení zpět. Will ale Dynamo zachránil a v prodloužení se hrdinou stal Kaut.

Hosté však ukázali, že ačkoliv prohráli i páté derby v sezoně, favorita rozhodně můžou potrápit. „I poslední zápas základní části jsme měli v rychlosti navrch. Tím je můžeme překvapit,“ věří Pavlík před druhým utkáním čtvrtfinálové série, které začíná dnes od 15 hodin.

Reklama