Hlavní obsah

Nic jsme nezměnili. Jen se nám vyprázdnila marodka, tvrdil si po desáté výhře v řadě hradecký asistent trenéra Svoboda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové ve 49. kole extraligy jednoznačně vyhrál v Olomouci 4:0 a po desáté výhře v řadě si v tabulce upevnil čtvrtou příčku. Hanáci prohráli šestý z posledních osmi duelů. Zůstávají sedmí, ale Brno na ně ztrácí už jen tři body, Plzeň čtyři.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Hradce Králové se zdraví s brankářem po výhře, uprostřed Lukáš Cingeľ z Hradce Králové, autor dvou gólů.

Článek

Rozhodující úder Mountfield domácím zasadil ve druhé třetině, kdy dvěma góly v průběhu 20 sekund zvýšil vedení na 3:0.

„Ve druhé třetině nám pomohly dva slepené góly, ale paradoxně jsme pak přestali hrát náš hokej. Byli jsme laxní, nedůslední, neměli třetího hráče, hodně jsme propadali a ztráceli puky. A i když v závěrečném dějství jsme přidali čtvrtý gól, už to nebylo ono. Musíme hrát šedesát minut a ne jenom dvacet," tvrdil asistent kouče Východočechů Petr Svoboda.

Nejlépe totiž podle něj jeho svěřenci hráli v první třetině. „Kluci dobře pracovali, byli zodpovědní a z toho vyústil vedoucí gól. Škoda, že jsme do přestávky nepřidali další. Šance jsme na to měli," konstatoval. Úspěšnou šňůru nepřeceňoval. „Je perfektní. Před deseti zápasy jsme však byli šest bodů od posledního," varoval před uspokojením.

Před vzestupem nic ze zavedených věcí nezměnili. „Jen se nám začala vyprazdňovat marodka. Tým sílu má, ale potřebujete mít všechny hráče zdravé. Když vám pár lidí vypadne, hráči z Kolína, odkud si vypomáháme, je nenahradíte," dodal.

„Je to pěkná série, ale jedenáct výher je ještě hezčích. Přitom se stále snažíme myslet na to stejné a hrát jednoduše. Na čtvrtém místě je hezky, ale stále se o něco hraje. Uvidíme, jak to dopadne," přidal svůj pohled autor dvou gólů Lukáš Cingel.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Útočník Jordann Perret z Hradce před olomouckým brankářem Janem Lukášem.

Věří ale, že ve čtyřce se už Hradec Králové udrží. Stejně tak Jan Eberle, který si v utkání připsal dvě asistence. „Jsme na to dva, máme lepší pozici, máme to ve svých rukou. chceme to urvat a uděláme všechno, abychom se tam udrželi. Vezeme se na vítězné vlně, vrátili se nám do sestavy marodi. A všechny čtyři lajny si dokáží vytvářet tlak a umí dávat góly. Sbíráme prostě body a jdeme si za svým. Musíme ale k tomu přistupovat s pokorou," podotkl zkušený útočník, který v Olomouci odehrál v minulosti tři sezóny. „Byl jsem tady rád a také mi to tu pomohlo. Nastartoval jsem se, začal hrát jiným stylem," prohlásil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Henri Kiviaho z Hradce.

Kohouti od začátku tahali za kratší konec a především v útoku zcela propadli. Zatímco hosté na jejich bránu vyslali 36 střel, Hanáci vystřelili jen šestnáctkrát. „Jsem zklamaný. Byly jsme nekousaví. Soupeř celý zápas vládl. Potřebujeme, aby všichni naši hráči hráli na sto procent. Když jich hodně vypadne, nejsme konkurenceschopní," přiznal trenér Hanáků Jan Tomajko.

Připustil také, že jeho celek, který rovněž sužují zdravotní potíže, není před play-off v komfortní situaci. „Musíme s tím bojovat, a ne skládat zbraně. Dnes je však někteří složili příliš brzy," zdůraznil.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec