Hlavní obsah

Nová posila na střídačku Sparty? Klub je blízko dohody s Pavlem Grossem

Hokejová Sparta angažuje podle serveru iSport.cz česko-německého trenéra Pavla Grosse. Pětapadesátiletý kouč, který loni v březnu skončil v Mannheimu, uvedl, že je blízko dohody s pražským klubem.

Pavel Gross je blízko dohody se Spartou

Článek

"Vyjednáváme. Můžu říci, že to je na dobré cestě," cituje iSport.cz Grosse, který loni na jaře odmítl nabídku stát se asistentem Kariho Jalonena u české reprezentace. Krátce poté byl odvolán od hokejistů Mannheimu, které v roce 2019 dovedl k titulu v německé lize.

Rodák z Ústí nad Labem za Spartu nastupoval jako útočník v letech 1987 až 1990 a získal s ní mistrovský titul. Poté odešel do Německa, kde hrál za Freiburg, Mannheim a Berlín Capitals. Právě v metropolitním týmu začal v roce 2001 během vleklých potíží s třísly s trénováním.

Později působil jako kouč ve Freiburgu v druhé lize a byl asistentem ve Frankfurtu a Wolfsburgu v nejvyšší soutěži. Od roku 2010 byl hlavním trenérem Wolfsburgu, kde vydržel do roku 2018. Poté převzal Mannheim a hned v první sezoně s ním slavil titul.

Na střídačku Sparty se v listopadu vrátil Miloslav Hořava, který nahradil Pavla Pateru a podepsal smlouvu do konce příští sezony. Tým vytáhl z předposledního místa v tabulce a v play off s ním ztroskotal ve čtvrtfinále na Třinci, který následně vybojoval čtvrtý titul v řadě. Podle spekulací médií měl do Sparty zamířit Radim Rulík po konci v Pardubicích, které po sezoně převzal Václav Varaďa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.