Hlavní obsah

Č. Budějovice - Hradec Králové 1:5Nováčkovi návrat mezi elitu zhořkl! České Budějovice prestižní zápas nezvládly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Orsava 0 : 1
2. Hronek 0 : 2
4. Pavlík 0 : 3
10. Plášil 1 : 3
18. Lev 1 : 4
25. Smoleňák 1 : 5
Záznam online reportáže

Aktualizováno

V roce 2013 jim Mountfield odvezl extraligovou licenci do Hradce Králové, ve čtvrtek všechny body. Obnovená premiéra v nejvyšší soutěži hokejistům z Českých Budějovic vůbec nevyšla, finalistovi posledního ročníku Ligy mistrů podlehli doma vysoko 1:5. Hosté o svém triumfu rozhodli už v úvodu, kdy v čase 3:42 vedli 3:0.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Marek Čiliak poté, co dostal třetí gól.

Článek
Fotogalerie

Bouřlivé ovace a radost na tribunách vystřídal záhy po úvodním buly šok. Hráči Českých Budějovic se nestihli ani pořádně dotknout puku a prohrávali, když po osmi sekundách otevřel skóre Orsava, jenž před brankovištěm snadno usměrnil Cingelovu nabídku. Vzápětí navíc fauloval Pýcha. Krátce po další velké šanci Orsavy napřáhl Hronek a jasně ukázal, proč je klíčovou postavou obrany Detroitu v NHL - 0:2.

Ve čtvrté minutě měli k dispozici přesilovku také domácí, jenže potřetí slavili Královéhradečtí. Obrana Motoru znovu zaspala a Radovan Pavlík precizně provedeným blafákem do bekhendu nedal Čiliakovi šanci. V osmé minutě následovala další početní výhoda Jihočechů, v níž nevyužil dvě velké možnosti Venkrbec, ale Plášil už uspěl.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Marek Čiliak a Radovan Pavlík z Hradce Králové radující se z gólu.

Christov si pak nepřišel na Mazance. Při hře čtyři na čtyři následovaly příležitosti na obou stranách, stavem však pohnul až poté, co už se hrálo v plném počtu, Lev. Úspěšně zakončil přečíslení dva na jednoho s Perretem.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Vít Christov z Českých Budějovic, brankář Hradce Králové Marek Mazanec a David Gilbert z Českých Budějovic.

Ve 25. minutě už to pro domácí začalo hrozit debaklem - pátý gól hostů přidal Smoleňák. Ve 35. minutě navíc dostal Christov za podkopnutí soupeře trest na pět minut a do konce utkání, hráči Mountfieldu však sehráli dlouhou přesilovku až příliš ledabyle a žádnou větší možnost si nevypracovali. Jen Perret dorážel z velkého úhlu do odkryté branky nad.

Ve třetí třetině už se jen dohrávalo. Hosté si s přehledem pohlídali i přes tři vyloučení náskok a vykročili do sezony tříbodovým ziskem.

1. kolo hokejové extraligy:
Madeta Motor České Budějovice - Mountfield Hradec Králové 1:5 (1:4, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Plášil (Martin Novák) - 1. Orsava (Cingel, Nedomlel), 2. Hronek (F. Pavlík, V. Růžička ml.), 4. R. Pavlík (Koukal), 18. Lev (Perret, Hronek), 25. Smoleňák (Orsava, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Jeřábek, R. Svoboda - Pešek, Malý. Vyloučení: 6:6, navíc Christov 5 min. a do konce utkání, R. Přikryl (oba České Budějovice) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3710.
České Budějovice: Čiliak - Slováček, Vydarený, Plášil, Pýcha, Pavel, Allen - Holec, Venkrbec, Christov - Z. Doležal, R. Přikryl, M. Beránek - Daniel Voženílek, Prokeš, Jonák - Karabáček, Gilbert, Martin Novák. Trenér: Prospal.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Hronek, Jank, Blain, Šalda, F. Pavlík - Orsava, Cingel, Smoleňák - J. Sklenář, V. Růžička ml., Kelly Klíma - Perret, Kevin Klíma, Lev - R. Pavlík, Koukal, Jergl - Pilař. Trenér: V. Růžička st.

Reklama