Hlavní obsah

Novotný se stal sportovním manažerem hokejistů Českých Budějovic

Mistr světa z roku 2010 Jiří Novotný se stal sportovním manažerem hokejového Motoru České Budějovice. V nově vytvořené funkci bude mít na starost složení realizačního týmu i podobu hráčského kádru. Jihočeský klub to oznámil na svém webu.

Foto: HC Motor

Jiří Novotný se stal sportovním manažerem hokejového Motoru České Budějovice

Článek

Novotný v Českých Budějovicích vstoupil do velkého hokeje a v minulé sezoně ještě týmu vypomáhal, i když předloni v létě ukončil kariéru. Během ní si devětatřicetiletý útočník zahrál v NHL, KHL i švýcarské lize.

"Zvažovali jsme různá jména, ale po dlouhých jednáních se představenstvu klubu nejvíc zamlouvala vize, kterou nám představil Jirka Novotný, jenž se už v průběhu podzimu zajímal o dění ve sportovním úseku klubu a projevil zájem o to v Motoru pracovat. Má navíc hned několik výhod, protože se orientuje v prostředí klubu, má přehled o současném kádru a jako bývalý hráčský agent zná i hráčský trh doma i v zahraničí," řekl generální manažer Stanislav Bednařík.

"Věříme tomu, že bude dlouhodobě naplňovat koncepci toho, jak chceme, aby Motor ve sportovním úseku fungoval," uvedl šéf předposledního celku extraligové tabulky.

"Zásadní pro nás bylo, abychom pro tuto funkci našli silnou osobnost, která bude schopná převzít naplno zodpovědnost za sportovní úsek, což se nám v minulosti ne vždy podařilo. Věříme, že tím nastane konec diskusí o tom, kdo je zodpovědný za sportovní fungování klubu. Sportovní manažer bude ale pochopitelně mít finanční rámec, v němž je nutné se pohybovat," prohlásil Bednařík.

Dodal, že pro příští sezonu Jihočeši i díky novému generálnímu partnerovi počítají s navýšením klubového rozpočtu. "To by mohlo Jirkovu práci pochopitelně usnadnit," řekl Bednařík.

Reklama

Související témata: