Hlavní obsah

Novotný zažil na stará kolena premiéru a pečetil vítězství Motoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkušený hokejový harcovník a držitel zlata z MS 2010 se teprve v osmatřiceti letech dočkal prvního zápasu v extraligovém play off. Budějovický centr Jiří Novotný svou premiéru ozdobil i gólem na 3:1, čímž pečetil úvodní výhru budějovického Motoru ve čtvrtfinálové sérii s Pardubicemi.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jiří Novotný z Českých Budějovic pojistil vedení svého týmu. Vlevo brankář Pardubic Dominik Frodl.

Článek

„Ve svým věku si vážím každého zápasu," říkal útočník, jenž s hokejem loni v létě skončil, během sezony se ale ještě při velké marodce vrátil pomoct Motoru. „Teď přicházejí moje opravdu už poslední vystoupení na ledě v kariéře. Kvůli play off jsem omezil i práci agenta a věřím, že to nebude jen na chvíli," usmíval se Novotný, jenž šest minut před koncem z přečíslení pojistil první bod v sérii pro Motor.

„Jsem zvyklý se cpát do brány, proto jsem se Kubovi Valskému nabízel, aby mi přihrál. Ale takhle trefit kotouč ze vzduchu, po němž hrabe gólman lapačkou, to se povede jednou za uherský rok," líčil autor poslední branky. Skvělou práci odvedl Novotný i na buly, kde měl 71 procent úspěšnosti. „Vhazování nám umožnilo víc hrát s pukem, i když občas jsme zbytečně dali prostor útočné síle Dynama," tvrdil.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Daniel Voženílek, Lukáš Pech a autor prvního gólu Budějovic Milan Gulaš.

Budějovice v úžasné atmosféře získaly uklidňující vedení díky Gulašem využité přesilovce a po 49 sekundách druhé třetiny Abdul rozjásal vyprodané tribuny podruhé. Pardubická odpověď přišla za minutu a půl. Mikušova střela ale byla z 28, které hosté měli, jediná, která našla cestu do sítě. „Začali jsme ustrašeně. Pak jsme sice měli víc ze hry, ale chyběl tam důraz před Hrachovinou," tvrdil pardubický kouč Richard Král.

Motor hrál chytřeji. „Zkušení kluci dodali týmu energii i potřebné detaily," pochvaloval si trenér Jaroslav Modrý, zatímco v kabině Dynama vládly rozpaky. „Nepomůžeme si přesilovkami a blbě přečteme tu jejich. Nehrajeme ani gólmanovi na masce, pak se nemůžeme divit. Asi bude nejlepší ten první zápas hodit za hlavu a v úterý to pojmout úplně jinak," říkal útočník Matěj Blümel, jenž se vrátil na led po třítýdenním léčení nespecifikovaného zranění v dolní části těla. „Nebyl to vůbec výkon, jaký bych si od sebe představoval," doplnil.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec