Hlavní obsah

Když se pískot změní v potlesk. Liberecký kapitán předvedl na Spartě krásné gesto fair play

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Běžela čtvrtá minuta druhé třetiny úvodního čtvrtfinálového duelu série hokejového play off mezi Spartou a Libercem, když příznivci Sparty spustili v O2 areně ohlušující pískot. Pranic se jim totiž nelíbilo, že na trestnou lavici má zamířit obránce Milan Jurčina už coby třetí hráč domácích v zápase, zatímco Bílí Tygři do té doby nevyfasovali jedinou trestnou minutu. Po pár vteřinách se ale pískot změnil v potlesk.

Foto: Sport.cz

Petr Jelínek.

Článek

Hlavní sudí Petr Úlehla se zkříženýma rukama na prsou signalizoval menší trest za nedovolené bránění, čímž rozčílil nejen příznivce domácích, ale i jejich střídačku.

Jurčina už už mířil za katr, jenže najednou se zase obratem vracel zpátky mezi spoluhráče. Důvod? Krásné gesto fair play v podání libereckého kapitána Petra Jelínka.

Co na tom, že už nešlo o běžný zápas základní části, ale o play off... Co na tom, že Bílí Tygři v té době prohrávali 0:1 a přesilovka by se jim tuze hodila, aby zvýšili své šance na srovnání skóre...

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva David Dvořáček ze Sparty, Mislav Rosandič a Petr Kváča z Liberce.

Jelínek přesto přijel za rozhodčími a přesvědčil je, aby vyloučení zrušili, protože k provinění proti pravidlům nedošlo. Za to se dočkal aplausu tribun.

„Srazili jsme se u střídaček, proto jsem hned šel trest odvolat. Tohle by měl udělat úplně každý," glosoval svůj počin Jelínek a kouč Liberce Patrik Augusta s ním souhlasil. „Na kluzištích by tohle mělo být běžné. Jsem rád že to udělal, beru to ale jako samozřejmou věc."

„Respekt. Děkujeme," komentoval Jelínkovo gesto fair play trenér Sparty Josef Jandač.

O šest minut později si naopak první přesilovku v zápase zahrála Sparta a Tomášek v ní zvýšil na 2:0 pro domácí... Ještě ve druhé třetině Sparta přidala další tři góly a nakonec Liberec deklasovala 7:0.

Reklama

Související témata: