Hlavní obsah

Novými trenéry hokejistů Pardubic se stali Jiří Šejba a Ladislav Lubina

Hokejový klub Moeller Pardubice v pátek o půl deváté ráno jmenoval novou dvojici trenérů, kteří zaujmou místa po Miloši Říhovi a jeho asistentovi Pavlu Rohlíkovi. Nově jmenovanými kouči, kteří povedou tým do konce probíhající sezóny, se stali Jiří Šejba a jako jeho asistent Ladislav Lubina. Vedení klubu to oznámilo na svých internetových stránkách.

Článek

Bývalý trenér Miloš Říha byl se svým asistentem Pavlem Rohlíkem odvolán po nedělní domácí prohře v prodloužení s nováčkem soutěže z Ústí nad Labem.

Týmu se dočasně na postu kouče ujali člen představenstva Moelleru Vladimír Martinec a generální manažer klubu Zbyněk Kusý. Ti byli na střídačce v pozici trenérů jen jediný zápas. V úterním utkání v Plzni jejich hráči prohráli 2:3 v prodloužení.

„Dnes v osm hodin ráno byl do funkce hlavního trenéra jmenován Jiří Šejba, asistentem bude další bývalý vynikající hráč pardubického klubu – Ladislav Lubina,“ uvedl v pátek Zbyněk Kusý na internetových stránkách klubu. "Oba byli pověřeni vedením týmu do konce této sezóny. O půl deváté ráno byli představeni hráčům," dodal Kusý.

Oba nové trenéry čeká premiéra už v pátek

Jiří Šejba dovedl společně s Martincem Pardubice k titulu v sezóně 2004/2005. Ladislav Lubina vyhrál s týmem z města perníku ligový titul v roce 1989 jako hráč. O pět let později ve stejném dresu vybojoval se svými spoluhráči druhou příčku.

Šejba přichází na post hlavního trenéra východočeského klubu z pozice trenéra juniorů stejného klubu. Jeho svěřencům se za jeho působení dařilo, v tabulce zaujímají druhé místo.

Nový asistent Ladislav Lubina koučoval nedalekou Chrudim, která se snaží o postup do první ligy. "Vedení HC Moeller Pardubice děkuje oddílu HC Chrudim za mimořádnou ochotu a přístup k uvolnění Ladislava Lubiny z jeho povinnosti v HC Chrudim," ocenil vstřícné jednání vedení chrudimského klubu Kusý.

Oba trenéři povedou svůj klub již v pátečním utkání proti Kladnu, které hokejisté Pardubic odehrají na svém ledě v Čez aréně.

Reklama

Související témata: