Hlavní obsah

Obránce Freibergs bude v extralize nově hrát v Hradci Králové

Lotyšský hokejový obránce Ralfs Freibergs bude v extralize nově hájit barvy Hradce Králové. Dvaatřicetiletý bronzový medailista z letošního mistrovství světa se na východ Čech přesune z Litvínova. V Mountfieldu podepsal roční smlouvu s opcí. Klub o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: www.hc-kometa.cz

Ralfs Freibergs na archivním snímku.

Článek

"Vzhledem k velmi dobrým zkušenostem s lotyšskými hokejisty jsme v poslední době sledovali obránce lotyšské reprezentace. S Ralfsem jsme jednali už před dvěma lety, tehdy se během sezony rozhodl pro finančně zajímavější nabídku z Třince. Když se však naskytla možnost jeho působení v Hradci po skončení letošního MS, velmi rychle jsme se domluvili," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Freibergs přišel do extraligy v roce 2017, kdy zamířil do Zlína. Po třech sezonách se přesunul do Brna a následně do Třince, v jehož dresu získal před dvěma lety mistrovský titul. Následně ale rodák z Rigy odešel do KHL, respektive německé ligy. Loni se vrátil do Česka a sezonu odehrál v Litvínově. V extralize tak dosud odehrál již 273 zápasů s bilancí 19 branek a 96 asistencí.

"Ralfs je zkušený, obousměrný obránce, kterého jsme dlouhodobě sledovali. Věříme, že dobře zapadne do našeho herního systému a ještě více zkvalitní naše obranné řady," řekl trenér Tomáš Martinec na adresu nové hradecké posily.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.