Hlavní obsah

Obránce Hrbas posílil Litvínov, upsal se na rok

Hokejový obránce Marek Hrbas se stal posilou Litvínova. Osmadvacetiletý odchovanec Plzně, který působil uplynulé dvě sezony v Mladé Boleslavi, podepsal s Vervou roční kontrakt. Pro Hrbase, který má za sebou také angažmá v Chabarovsku v KHL, bude Litvínov po Spartě, Vítkovicích a Mladé Boleslavi čtvrtým extraligovým působištěm.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Marek Hrbas v dresu reprezentace.

Článek

"Jsme rádi, že se nám podařilo Marka do Litvínova přivést. Je to perspektivní obránce a věříme, že po loňské sezoně u nás naváže na své výborné výkony z předešlých let," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel Litvínova Pavel Hynek.

Hrbas vinou zranění sehrál v tomto ročníku jen 26 zápasů včetně play off a připsal si pět bodů za pět asistencí. V extralize má na kontě 323 utkání a 80 bodů za 26 gólů a 54 přihrávek. V ročníku 2018/19 sehrál za Chabarovsk 25 utkání v KHL s bilancí branky a dvou asistencí. V české reprezentaci sehrál 15 utkání a zaznamenal dvě přihrávky.

"Jsme rádi, že jsme získali do našich řad zkušeného obránce, který už má něco za sebou. Je to hráč, který je zodpovědný směrem dozadu, má dobrou přihrávku a umí dobře podporovat útok. Věřím, že bude zapadat do našeho systému," uvedl trenér Litvínova Vladimír Országh.

Reklama

Související témata: