Hlavní obsah

Obránce Jandus odchází ze Sparty do Českých Budějovic

České Budějovice

Hokejový obránce Martin Jandus bude ze Sparty hostovat do konce ledna v Českých Budějovicích. Třiadvacetiletý bek již v Motoru úspěšně působil, v sezoně 2018/19 pomohl Jihočechům tehdy působícím v první lize k postupu do baráže o extraligu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Jiří Průžek z Karlových Varů a Martin Jandus ze Sparty.

Článek

"Chceme Martinovi dopřát větší prostor na ledě, který aktuálně v našem týmu nedostává. Věříme, že se zde pořádně rozehraje a před nejdůležitější částí sezony se vrátí v co nejlepší formě," uvedl sportovní manažer Sparty Jaroslav Hlinka na klubovém webu.

Jandus patřil v minulé sezoně mezi klíčové obránce Sparty, v tomto ročníku ale tolik prostoru od trenéra Josefa Jandače nedostává. V 17 zápasech nasbíral osm asistencí. S průměrným časem 14:50 minuty na zápas je třetím nejproduktivnějším bekem Pražanů.

"Aktuálně pracujeme na posílení našich obranných řad," uvedl Hlinka. Podle informací deníku Sport by do Sparty v nejbližší době měl přijít švédský obránce s ruskými kořeny Maxim Matuškin.

Pospíšil hostuje v Mladé Boleslavi

Útočník Tomáš Pospíšil odchází z Litvínova do Mladé Boleslavi. V aktuálně čtvrtém celku extraligové tabulky bude hostovat do konce sezony. Oba kluby o tom informovaly na svých oficiálních internetových stránkách.

"Po příchodu Matěje Chalupy reagujeme na přetlak útočníků v prvních třech formacích," uvedl generální ředitel Litvínova Pavel Hynek s tím, že není vyloučeno, že se Pospíšil v budoucnosti na sever Čech vrátí. Po sezoně mu však končí smlouva a bude tak volným hráčem.

Mladá Boleslav čtyřiatřicetiletého útočníka angažovala s ohledem na početnou marodku. Momentálně jsou mimo hru například David Šťastný, Mário Lunter, Miloš Kelemen nebo Jan Eberle. "Jedná se o zkušeného hráče, navíc o praváka, což je něco, o co jsme stáli. Věříme, že nám dokáže hodně pomoct a jsme rádi, že jsme se s Litvínovem domluvili," uvedl sportovní manažer Bruslařů Václav Nedorost.

Pospíšil přišel do Litvínova loni v lednu a za Vervu odehrál 80 zápasů, ve kterých zaznamenal 53 kanadských bodů za 22 gólů a 31 asistencí. Rodák ze Šumperka již v minulosti v Mladé Boleslavi hrál, v sezoně 2016/17 nasbíral 12 bodů ve 38 zápasech. V extralize nastupoval i za Třinec, Kometu Brno, Slavii, Liberec, Hradec Králové nebo Chomutov.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.