Hlavní obsah

Obránce Krejčík se vrací do Sparty

Hokejový obránce Jakub Krejčík se po osmi letech vrací do Sparty. Třicetiletý český reprezentant podepsal s pražským klubem smlouvu na tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Krejčík během tréninku hokejové reprezentace. Archivní foto

Článek

"Po odchodu Tomáše Pavelky do Finska nám chyběl ofenzivní bek. Jakub Krejčík má skvělé hokejové kvality, což dokazuje jeho pravidelná účast v reprezentaci," uvedl sportovní ředitel Petr Ton na klubovém webu.

Krejčík nastupoval za Spartu v sezoně 2013/2014, kdy Ton ještě hrál v útoku. S klubem tehdy získali Prezidentský pohár pro vítěze základní části a bronzové medaile. "Od té doby získal ohromné zkušenosti v zahraničí. Slibujeme si od něj, že nám pomůže navázat na letošní výkony. Jak bodovým přínosem, tak v celoplošném pojetí hry," řekl Ton.

Slávistický odchovanec Krejčík odešel v roce 2014 ze Sparty do švédského Örebra. Během kariéry nastupoval také v KHL za Lva Praha, Záhřeb, Jokerit Helsinky a naposledy Dinamo Minsk v této sezoně. Vyzkoušel si i finskou ligu a v letech 2017 a 2018 slavil extraligové tituly s Kometou Brno.

S reprezentací získal bronz na mistrovství světa v roce 2012. Letos vypadl z týmu při závěrečném zužování nominace před šampionátem ve Finsku.

Těší se na spolupráci s novým koučem Sparty Pavlem Paterou. "Má své vize moc dobře srovnané. Je to pro něj i pro nás obrovská výzva. Chceme vyhrávat. Má v sobě vítěznou mentalitu. Věřím, že to nebude vůbec špatné," řekl Krejčík.

Věří, že dokáže Spartě pomoct i produktivitou. "I když se mi minulou sezonu góly dávat nedařilo, vždycky jsem tíhnul k útočení. Myslím, že ve Spartě bude tým více ofenzivně naladěný než v Minsku," prohlásil.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice