Hlavní obsah

Obránce Mikliš a útočník Doležal se vracejí do Sparty

Praha

Hokejový útočník Zdeněk Doležal se po osmi letech vrací do mateřské Sparty, z které odešel v juniorském věku do Litoměřic a následně působil také ve Slavii a Českých Budějovicích. V dresu Jihočechů odehrál i poslední sezonu po návratu klubu mezi elitu. Natrvalo se do týmu vrací i obránce Ondřej Mikliš, který rovněž prošel mládeží Sparty a v uplynulé sezoně pomohl Kladnu v úspěšném boji o návrat do extraligy.

Foto: Profimedia.cz

Zdeněk Doležal se vrací do Sparty.

Článek

Brzy osmadvacetiletý Doležal byl ve své premiérové extraligové sezoně s 35 body z 51 zápasů jasně nejproduktivnějším hráčem Motoru, který uzavřel v nesestupové sezoně tabulku základní části. Připsal si 18 gólů a 17 asistencí, což z něho zároveň dělalo i suverénně nejlepšího střelce Jihočechů.

"Zdeněk je náš odchovanec, moc si přál návrat do Sparty. Kvalitu prokazoval jak v Chance lize, tak v poslední sezoně v extralize. Věříme, že nadešel ten pravý čas dát mu větší šanci v našem klubu. Je v nejlepším věku, má vynikající střelu, měl by dostat šanci i v přesilových hrách," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Petr Ton.

"Je to moc příjemné. Odmala jsem tu chtěl hrát za áčko. Je moc fajn pocit vracet se zpět," uvedl Doležal, který uzavřel s Pražany dvouletý kontrakt.

Takřka přesně o tři roky mladší Mikliš okusil ve Spartě v sezoně 2016/17 díky jednomu startu extraligu, v posledních letech sbíral zkušenosti v první lize a EBEL lize, v uplynulém ročníku byl oporou zadních řad Rytířů, ale vypomohl ve 12 zápasech také právě Spartě, s níž nyní také on podepsal dvouletou smlouvu.

"Ondra si u nás udělal velice dobré jméno, když nám v uplynulé sezoně vypomáhal ve chvíli, kdy jsme měli hodně zraněných beků. Hodně se nám líbil. Je ve správném věku, má skvělé bruslení i potřebný důraz. Zkrátka vše, co moderní obránce potřebuje," vyzdvihl Ton.

Tím ale výčet posil před novou sezonou ještě nekončí. "Další posily budou následovat v květnu a letních měsících. Jednání běží naplno. Věříme, že budeme silní," prohlásil sportovní manažer Jaroslav Hlinka, který povede tým spolu s hlavním koučem Josefem Jandačem.

Reklama

Související témata: