Hlavní obsah

Obránce Nikolov posílil Litvínov

LITVÍNOV

Hokejový obránce Angel Nikolov opět po pěti letech obleče dres Litvínova. Třicetiletý zadák bude na severu Čech do konce sezóny hostovat z pražské Sparty, která na Nikolova vlastní v domácí soutěži práva. Uvedly to oficiální internetové stránky Chemopetrolu.

Článek

Litvínovský odchovanec působil v mateřském klubu naposledy v roce 2001, potom zamířil na čtyři roky do zahraničí. Dvě sezóny strávil ve finské Jyväskylä, pak působil téměř dva roky v ruském Novokuzněcku, než odešel do švédské Mory.

V minulém ročníku se vrátil do české extraligy, kde vystřídal hned tři kluby. V létě loňského roku ho získal Liberec, odkud ale odešel v říjnu výměnou za Martina Hlavačku do Sparty. Ta ho v lednu před koncem přestupního termínu pustila do Znojma.

Nikolov v uplynulém ročníku odehrál v základní části 45 utkání a zaznamenal dvě asistence. V 11 zápasech v play off za bronzové Znojmo si připsal dvě přihrávky. Celkem odehrál v české nejvyšší soutěži 430 utkání a nasbíral 99 bodů za 22 gólů a 77 asistencí. Na kontě má i 45 startů za českou reprezentaci, ale naposledy nastoupil v dubnu 2002.

Reklama

Související témata: