Hlavní obsah

Obránce Stříteský bude hrát v extralize za Mladou Boleslav

Hokejový obránce Matěj Stříteský bude působit v Mladé Boleslavi, se kterou se minulé dva týdny připravoval. Bruslařský klub s jednatřicetiletým odchovancem Vsetína, jenž v uplynulé sezoně hrál v Litvínově, uzavřel roční smlouvu. Stříteský už v Mladé Boleslavi nastupoval v letech 2014 až 2017.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Stříteský na archivním snímku.

Článek

"Matěj si u nás domluvil letní přípravu, ve které působil dobře. Jelikož v obraně máme pořád tak trochu podstav, dohodli jsme se na spolupráci," řekl klubovému webu sportovní manažer Mladé Boleslavi Václav Nedorost. "Pomůže nám rozšířit zadní řady a obstarat konkurenci. Je to zkušený obránce se spoustou extraligových startů, který navíc zná zdejší prostředí."

Stříteský si v minulém ročníku v dresu Litvínova připsal v 56 zápasech 17 bodů za dvě branky a 15 asistencí. V extralize má i za Vsetín, Liberec, Karlovy Vary a Plzeň na kontě 650 utkání a 192 bodů za 64 gólů a 128 přihrávek. Sehrál také čtyři duely za českou reprezentaci.

Z Mladé Boleslavi odešel v průběhu sezony 2017/18 do prvoligové Jihlavy. Potom měnil po každé sezoně dres a působil postupně v Liberci, Karlových Varech, Plzni, Litvínově a nyní se vrátil do Bruslařského klubu.

Reklama

Související témata: