Hlavní obsah

Švrček dostal za faul na Rychlovského stopku na dva zápasy, Jaks neuspěl s odporem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejový obránce Olomouce Jan Švrček obdržel od disciplinární komise extraligy stopku na dva zápasy za faul na útočníka Liberce Jakuba Rychlovského v úterním pátém utkání předkola play off. Protože Hanákům tímto zápasem po vypadnutí skončila sezona, přijde Švrček o první dva duely nové sezony.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Olomouc, olomoucký Švrček byl po faulu na Rychlovského vyloučen do konce zápasu.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Sedmatřicetiletý Švrček kvůli zranění vynechal první čtyři klání předkola, páté pokračování pro něj však skončilo už při jeho druhém střídání v páté minutě.

Za stavu 1:0 pro Bílé Tygry trefil autora prvního gólu Rychlovského u mantinelu do hlavy a od sudích Hribika s Jeřábkem obdržel trest na pět minut a do konce utkání. Domácí v následné dlouhé přesilovce zvýšili na 2:0 a nakonec po výhře 4:1 slavili postup.

Otřesený Rychlovský se zkusil vrátit na začátku druhé třetiny, po dvou střídáních ale následně v zápase nepokračoval. Už v pátek čeká Liberec úvodní čtvrtfinále na ledě Sparty, start nejlepšího střelce základní části extraligy je nejistý.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Plzeň - Litvínov, faul Jakse dlouhé videoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Disciplinárka vedená předsedou Viktorem Ujčíkem zároveň ve středu řešila v kompletním složení i odpor obránce Litvínova Janise Jakse, jenž nesouhlasil se zastavením činnosti na čtyři utkání za faul na plzeňského Schleisse. Ujčík a spol. však trest potvrdili, Jaks se tak ve čtvrtfinále proti Brnu může v sestavě Vervy objevit až v případném pátém zápase.

Reklama