Hlavní obsah

Obrovská nepříjemnost pro Spartu! V rozhodujícím duelu s Libercem bude bez klíčového obránce

Hokejisté Sparty se ve čtvrtečním rozhodujícím sedmém zápase semifinále play off extraligy proti Liberci musejí obejít bez Davida Němečka. Pětadvacetiletého obránce potrestal předseda disciplinární komise Viktor Ujčík za zákrok na útočníka Bílých Tygrů Dávida Grígera v úterním šestém duelu série.

Foto: HC Sparta Praha

Obránce David Němeček ve čtvrtek za Spartu nenastoupí.

Článek

Podnět na zabývání se Němečkovým zákrokem, který v utkání hlavní rozhodčí Hradil s Mrkvou jako nedovolený nevyhodnotili, zaslal Ujčíkovi Liberec.

„Zákrok byl veden na protihráče, který již nebyl – vzhledem k časové prodlevě – v držení kotouče. Němeček aktivně vystoupil proti směru jeho jízdy, přičemž vědomě využil toho, že měl z obou stran uzavřen únikový prostor a zásahu se tak nemohl vyhnout. Před střetem hráč nevyskočil ani neoddělil ruce od těla, ze záznamu je však zřejmé, že při něm došlo k zásahu hlavy protihráče," uvedl Ujčík po prostudování videozáznamu celé situace.

Při vynesení jednozápasové stopky za zásah do hlavy nebo krku přihlédl šéf disciplinárky k tomu, že Gríger utkání dokončil a že reprezentační zadák Němeček nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán.

Podnět disciplinárce poslala Sparta, a to na jednání útočníka Severočechů Michala Birnera ve stejném utkání.

„Birner byl nedovoleně atakován Matúšem Sukeľem. Porušení pravidel se nicméně dopustil tím, že důsledky jeho ataků zdůraznil a zvýrazněným pádem na ledovou plochu se pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích. Ze záběrů je zřejmé, že způsob pádu včetně teatrálního rozhození rukou a zakopnutí obou nohou, předchozímu zákroku neodpovídá," shledal Ujčík.

Birnerovi za nafilmovaný pád či přehrávání udělil finanční pokutou ve výši deseti procent základní měsíční odměny.

Reklama

Související témata: