Hlavní obsah

Sparta vstala z mrtvých! Nepoložili jsme se, jsem na tým strašně hrdý, smeká kapitán

Liberec

Železnou pověst na sebe místo fotbalové Sparty bere ta hokejová. V letošním semifinále play off připomíná bájného nezničitelného fénixe. V sérii s Libercem prohrávala již 0:3 na zápasy, ovšem v šestém utkání dokázala zvítězit 3:2 v prodloužení a srovnat sérii na 3:3. A vynutit si sedmý rozhodující zápas. „Jsme strašně rádi, že jsme se vrátili zpátky, sérii srovnali a jdeme do sedmého zápasu. Ta situace pro nás nebyla vůbec jednoduchá, když jsme prohrávali už 0:3. Ukázal se charakter týmu. Jsem na něj strašně hrdý,“ vysekl parťákům poklonu kapitán Sparty Michal Řepík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gólová radost Sparty v šestém semifinále play off. Zleva čelem Michal Řepík a Lukáš Rousek.

Článek
Fotogalerie

Vzletná slova jsou na místě, posuďte sami. Ve čtvrtém utkání se vítěz základní části nad propastí nadechl a zvítězil v Liberci jednoznačně 5:0. Další dva mečboly pak sparťané odvrátili v nevyzpytatelném prodloužení, když v pátém zápase ještě šest minut před koncem normální hrací doby prohrávali 1:2. A naposledy zase v závěrečné dvacetiminutovce promrhali slibný náskok 2:0, konec sezony však opět zažehnali.

„Nepoložili jsme se, dali jsme do toho všechno a vymodlili si sedmý zápas," liboval si Řepík po obdivuhodném comebacku.

„Jak jsme prohrávali 0:3, řekli jsme si, že půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, jak to bude dál. Jsem strašně rád, že jsme to urvali a rozdáme si to s Libercem v sedmém zápase. Vůbec si nemyslím, že Liberec bude dole nebo že na tom bude psychicky špatně. Mají dobrý tým, jsou tam výborní hráči. Nemůžeme si myslet, že jsme na koni a podobně. Jdeme do toho s pokorou, budeme se snažit ze sebe vymáčknout všechny síly a ať vyhraje ten lepší tým," vzhlíží už ke čtvrtečnímu vyvrcholení napínavé série, ve které Sparta ukázala mimořádnou psychickou odolnost.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Košťálek ze Sparty Praha oslavuje vítězný gól na 3:2 během prodloužení šestého utkání semifinále play off Tipsport extraligy v Liberci.

„Charakter a psychická odolnost jsou spojené nádoby. Věřili jsme si. Už minulý zápas jsme byli pět minut od konce sezony, dali gól a urvali to v prodloužení. A teď zase. Vedli jsme 2:0, po špatných chybách ztratili náskok a vyhráli v prodloužení. Charakter kabině nechybí. Je to hlavně na starších hráčích, aby vedli mladší, kteří třeba nemají v play off tolik zkušeností," hodnotil Řepík. Právě on v dramatické bitvě nahrával na všechny góly Sparty včetně vítězného v 78. minutě.

„V prodloužení Liberec měl nějaké šance, ale hráli jsem taky celkem dobře, pár střídání jsme se udrželi na puku a zavřeli je taky. Pak byl faul na Rousína (Rouska), sebral jsem puk, nahrál ho Koštěmu (Košťálkovi) a byl z toho krásný důležitý gól," pochvaloval si Řepík. Rozhodne se ve čtvrtek v Praze. „Je to fantastický, kór pro nás, když vezmu, v jaké jsme byli situaci. Do sedmého zápasu musíme jít naplno, nechat tam všechno, věřit si a užít si to. Samozřejmě ho chceme vyhrát," uzavřel kapitán Sparty.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín