Hlavní obsah

Oceláři jsou s pohárem doma, fanoušci je vítali nápisem Mistři

Třinečtí hokejisté vyhráli extraligu počtvrté v klubové historii, ale poprvé zažili prvotní oslavy triumfu v hale soupeře. Do domácího prostředí se přesunuli v noci a dorazili před Werk arénu před šestou hodinou ranní. Na místě je čekalo několik desítek fanoušků, kteří přivítali týmový autobus s nápisem i skandováním: "Mistři".

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Fanoušci klubu HC Oceláři Třinec vítají před Werk Arenou hokejisty při jejich návratu z Prahy

Článek

Bezprostředně po zápase říkal autor zlatého gólu Vladimír Svačina, že nemají oslavy naplánované a že se bude improvizovat. Dokonce nevyloučil, že by mohli zůstat v hlavním městě. Ale po prvních opojných chvilkách v pražské hale zamířili Oceláři zhruba kolem jedné hodiny směr Třinec.

Několik stovek fanoušků slezského klubu sledovalo zápas nejen přímo v O2 areně, ale také na náměstí Svobody v Třinci na velkoplošné obrazovce. Na příjezd svých hrdinů se vydalo zhruba třicet až čtyřicet příznivců. Počet by byl vyšší, pokud by se doba návratu nekryla se začátkem ranní směny v železárnách.

Věřím, že si cestičku do Třince zase najdu, říká odcházející trenér Václav VaraďaVideo: Sport.cz

Oceláři po příjezdu ukázali fanouškům Masarykův pohár, společně si zaskandovali a udělali pár fotek na památku. Ochuzeni ale nebudou ani ostatní. V plánu je tradiční jízda městem otevřeným autobusem, kterou hráči podnikli při všech třech předchozích titulech.

Josef Jandač stále čeká na titul. Nehroutím se z toho. Někdy je vám dáno, někdy neVideo: Sport.cz

Oslavy pro veřejnost budou pokračovat 7. května na Hutnickém dni, na kterém posledně v roce 2019 vystoupil tým na pódiu a poté se několik hodin podepisoval davu lidí. Autogramiáda proběhne i v Kauflandu, termín ještě bude upřesněn.

Pohádkový příběh Vladimíra Svačiny. Nemohlo to skončit lépe, ani mi to nedocházíVideo: Sport.cz

Úleva, že jsem to klukům nezkazil. Jednoduché to nebylo, přiznává Marek MazanecVideo: Sport.cz

Dneska jsme to vydřeli, nechtěli jsme sedmý zápas, těší Petra Vránu. Oslavy bude režírovat HrňaVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: