Hlavní obsah

Třinec - Litvínov 3:1Oceláři se na výhru nadřeli, rozhodli v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kudrna 0 : 1
30. Kovařčík 1 : 1
57. Doudera 2 : 1
60. Nestrašil 3 : 1
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté zdolali v 33. kole extraligy na svém ledě Litvínov 3:1. Hosté vedli od 17. minuty trefou Andreje Kudrny, v polovině utkání vyrovnal z přesilové hry Michal Kovařčík. Nerozhodný stav zlomil až v 57. minutě Milan Doudera a výhru zpečetil Andrej Nestrašil. Kapitán poražených Viktor Hübl nastoupil k 1251. utkání v historii české nejvyšší soutěže a stanovil tím nový extraligový rekord.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z gólu

Článek

Litvínov zahrozil jako první, Zygmunt trefil tyč. Třinec kontroval šancí Adámka a dvěma průniky Kurovského, ale brankář Godla odolal. Stejně tak si jeho protějšek Mazanec poradil se střelou Demela v přečíslení čtyři na dva, nicméně na švih Kudrny ze 17. minuty zpoza levého kruhu byl už krátký.

Domácí přežili v úvodu prostřední části dvanáct sekund oslabení tří proti pěti a poté převzali iniciativu. Roman sice zblízka ještě nevyzrál na Godlu, ale v přesilové hře vyrovnal bez problémů Michal Kovařčík z dorážky Nestrašilovy střely. S hosty mohlo být hůře, Hrňa v sólovém úniku ale jen zazvonil na tyč. Na druhé straně vychytal Mazanec Hübla a poté i Jarůška v přečíslení dva na jednoho.

Na začátku třetí třetiny zahodil gólovou šanci domácí Růžička. Elitní kanonýr střílel po ideálním pasu Romana do odkryté branky, ale nepřekonal už ležícího Godlu. Gólman Litvínova ustál se štěstím i závar po střele Vrány a poté se vyznamenal Mazanec, který kryl únik Jarůška. V dalším brejku neobelstil Vrána blafákem Goldu, hostující Chalupa zacinkal na brankovou konstrukci.

I když oba týmy dělilo před zápasem 27 bodů, tak se zdálo, že zápas půjde stejně jako v prvním vzájemném duelu v Třinci do prodloužení. To ale odmítl Doudera, který po vyhraném vhazování překvapil Godlu nahozením od levého mantinelu k bližší tyči. Při hře bez brankáře pojistil výhru lídra soutěže Nestrašil.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 30. M. Kovařčík (Nestrašil, O. Kovařčík), 57. M. Doudera (M. Roman), 60. Nestrašil (Martin Růžička) - 17. Kudrna (Jarůšek, Stříteský). Rozhodčí: Kubičík, Šindel - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Litvínov: Godla - Irving, Balinskis, Strejček, Hrbas, Stříteský, Demel, D. Kolář - P. Svoboda, Estephan, Chalupa - P. Zdráhal, V. Hübl, P. Straka - Jarůšek, Sukeľ, Kudrna - Jícha, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

Reklama

Související témata: