Hlavní obsah

Oddalovali jsme klinickou smrt, ale nevyšlo to, hlesl Balaštík

Mladá Boleslav

Počtvrté v řadě hokejisté Mladé Boleslavi spadli do baráže, v níž budou hájit extraligovou příslušnost proti vítězi finále I. ligy. Definitivně se o jejich posledním místě v tabulce nejvyšší soutěže rozhodlo v Litvínově.

Foto: Petr Horník, Právo

Útočník hokejistů Mladé Boleslavi Jaroslav Balaštík

Článek

„Jsme zklamaní, pořád jsme věřili, že by to mohlo nakonec vyjít s únikem z barážového postu. Až skoro do poslední chvíle jsme oddalovali klinickou smrt," líčil mladoboleslavský útočník Jaroslav Balaštík. „Ztráceli jsme šest bodů. V polovině bojů ve skupině jsme dotáhli manko, ale srazila nás domácí porážka s Litvínovem. Tu považuji za klíčový okamžik sezóny. Teď už to bylo hop nebo trop. I přes prohru jsme bojovali, jenže to nestačilo. Přesto si myslím, že jsme odehráli slušný zápas," klopil zrak zkušený forvard po nezdaru 1:2 v prodloužení.

Co čeká od baráže? „Nevím, ale ještě zkusíme důstojně zvládnout nedělní zápas se Slavií. A pak budeme mít týden na doléčení šrámů, nejprve si odpočineme dva dny s rodinami. A počkáme si na soupeře," povídal Balaštík.

Franěk: Úleva je obrovská

Litvínovským hrdinou ve stěžejním utkání byl gólman Petr Franěk. „Potřebovali jsme bod. Vítězství v prodloužení bylo bonusem navíc. Úleva je obrovská. Totálně jsme si oddechli a vážím si toho, že záchranu máme za sebou. Ještě se chceme seriózně rozloučit se sezónou v neděli ve Varech," líčil Franěk.

Oba góly proti Boleslavi vstřelil útočník František Lukeš. „Celá skupina byla vyrovnaná a zaplaťpánbůh, že jsme to uhráli. Do Varů si pojedeme zahrát hokej pro radost. Jsme rádi, že nebudeme podepsaní pod tím, kdyby Litvínov musel do baráže. V sezóně jsme si prošli těžkými chvilkami, takže ten závěr byl aspoň úspěšný," vykládal forvard, který hodlá pokračovat v Litvínově. „Mám tady smlouvu a už teď chci věřit, že to bude příště lepší," dodal Lukeš.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín