Hlavní obsah

Třinec - Hr. Králové 0:2Oksanen rozhodl ve šlágru kola dvěma góly o výhře Hradce Králové v Třinci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Oksanen 0 : 1
60. Oksanen 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 51. kole extraligy na ledě Třince v souboji dvou nejlepších týmů 2:0 a snížili ztrátu v tabulce na rozdíl dvou bodů. Oba góly vstřelil Ahti Oksanen, vítězný dal v 56. minutě. Brankář Filip Novotný udržel druhé čisté konto za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Ondřej Kacetl z Třince zasahuje a před ním Kevin Klíma z Hradce Králové.

Článek

Třinec nastoupil s pěti obránci z prvoligového Frýdku-Místku a hned v úvodní minutě nabídl soupeři přečíslení čtyři na dva, ve kterém Kacetl vychytal Blaina. Gólman domácích se vzápětí vytáhl i proti zakončení Oksanena s hokejkou mezi bruslemi. V největší šanci Ocelářů v první třetině se po milimetrové přihrávce Chmielewského dostal za obránce Růžička, ale při bekhendovém blafáku mu utekl puk.

I ve druhé třetině kralovali oba gólmani. Hostující Novotný se zaskvěl při průniku Ondřeje Kovařčíka, který se prokličkoval mezi obránci až před branku, ale se skóre nepohnul. Gólman Hradce poté podržel tým i při dorážkách Nestrašila a Bakoše. Na druhé straně si vedl spolehlivě Kacetl a při šanci Pilaře si zhluboka oddechl, že netrefil odkrytou branku. Oba týmy hrozily i v přesilových hrách, ale shodně žádné ze dvou vyloučení nepotrestaly.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Radek Pilař z Hradce Králové a Petr Vrána z Třince.

V posledním vzájemném utkání v Třinci, které vyhráli hosté také 2:0, se čekalo na branku do 40. minuty. Tentokrát vydržel bezgólový stav ještě déle, zlomil jej v čase 55:40 Oksanen střelou z levého kruhu ke vzdálenější tyči. Ještě předtím zahodili domácí přečíslení dva na jednoho, Nestrašil ale přihrál Bakošovi mimo ideální střeleckou pozici.

Novotný v závěru svým spoluhráčům ještě zavařil a po jeho faulu hráli domácí poslední dvě minuty přesilovou hru, kterou umocnili o šestého muže. Třinec si ale žádnou šanci nevypracoval a naopak Oksanen zpečetil 36 sekund před koncem výhru Hradce Králové do prázdné branky. Hosté zvítězili nad Oceláři v posledních třech zápasech bez ztráty bodu se skóre 9:1.

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 56. Oksanen (Smoleňák, Lev), 60. Oksanen (Cingel). Rozhodčí: Pražák, Stano (SR) - Frodl, Špůr. Vyloučení: 4:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Sestavy:
Třinec: Kacetl - M. Adámek, Jaroměřský, Teper, D. Krenželok, Matyáš, M. Zbořil, Ciura - Martin Růžička, P. Vrána, Hrehorčák - O. Kovařčík, A. Nestrašil, Bakoš - Svačina, Marcinko, Chmielewski - R. Szturc, M. Kovařčík, Dravecký. Trenér: Varaďa.
Hradec Králové: F. Novotný - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, R. Pilař, McCormack, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Ščerbak - Orsava, Koukal, Cingel. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec