Hlavní obsah

Olomouc - Slavia 4:2Olomouc porazila Slavii a poslala ji na dno extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Bednář 0 : 1
11. Vyrůbalík 1 : 1
19. Laš 2 : 1
22. Skrbek 3 : 1
54. Rachůnek 4 : 1
60. Bednář 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili ve 27. kole Tipsport extraligy Slavii 4:2 a poslali svého soka na dno extraligové tabulky. Hosté sice skórovali jako první, ale nakonec potřetí za sebou naplno bodovala Olomouc, Slavia si naopak ani bod nepřipsala pošesté v řadě. Velmi slabou útěchou může být Pražanům alespoň to, že tentokrát neinkasovali šest a více branek jako při předchozích pěti porážkách.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Olomouce slaví gól v síti pražské Slavie.

Článek
Fotogalerie

Kohouti začali tlakem, ale Furch rány Mataie, Ondruška i Zuzina kryl. V osmé minutě vymotala Slavii první útočná formace Mory, ale Marosz blafák do bekhendu ke gólu nedotáhl. V další akci neprostřelil Furcha tísněný Rác. V deváté minutě ujel Hanákům hostující kapitán Bednář a svojí vyhlášenou střelou na lapačku překonal Trvaje.

Vedení nevydrželo Slavii ani dvě minuty. V početní převaze našel Marosz na ose Vyrůbalíka a bylo srovnáno. Domácím zřejmě nestačila Bednářova branka a pustili ho do dalšího sóla, Trvaj jej však tentokrát kryl. Dvě minuty před přestávkou šel na trestnou lavici hostující Holub a Mora opět využila početní převahu, když střelu Skrbka dorazil za Furchova záda Laš.

Druhou třetinu načali gólově domácí. Skrbek zachytil puk na modré čáře a propálil Furcha. O chvíli později ujel hostující obraně obránce Ondrušek, Novák si pomohl faulem a sudí bez váhání nařídil trestné střílení. Trenéři Slavie vyměnili na nájezd brankáře, do branky šel Svoboda a nájezd beka Mory kryl. Poté se mezi tyče vrátil Furch.

Rachůnek pojistil tři body

Olomouc tlačila hosty dál a Marosz nastřelil břevno. Slavia pak ubránila oslabení a po Paterově chybě málem snížil Čermák. Po delším období bez šance se objevil sám před Furchem Diviš, trefil ovšem brankáře Slavie do helmy. Dvě minuty před koncem druhé části pak domácí tým podržel naopak Trvaj při obrovské možnosti Doležala.

Třetí část začala vyloučením Valacha, který si vykoledoval prásknutím dveří u trestné lavice i osobní trest, Hanáci ale tentokrát Furcha příliš neohrozili. V další přesilovce Olomouce pak vyzkoušel Zuzin pozornost Furcha z mezikruží, opět neúspěšně.

Slavia se po ubránění oslabení snažila o snížení, ale přes určitý tlak Trvaje výrazněji nevyzkoušela. Pojistku Hanáků navíc obstaral Rachůnek. Furch ještě vychytal samostatný nájezd Ráce a Slavia hrála v závěru pět na tři, čehož využil ke snížení Bednář, ale Kohouti už si tři body pohlídali.

27. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - HC Slavia Praha 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Vyrůbalík (Marosz, Cibák), 19. Laš (Skrbek, Herman), 22. Skrbek, 54. T. Rachůnek (Diviš) - 9. Bednář (Vlasák), 60. Bednář (Krejčí, Divíšek). Rozhodčí: Kubuš, Baluška (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:5, navíc Valach (Slavia) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4892.
Olomouc: Trvaj - Majeský, Vyrůbalík, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Rašner - Cibák, Marosz, Rác - Buc, Patera, Matai - Laš, Herman, Zuzin - Rachůnek, Diviš, Kucharczyk. Trenéři: Fiala a Dopita.
Slavia: Furch (v čase 22:11 na tr. střílení A. Svoboda) - Kolařík, Krejčí, Valach, Holub, Novák, Štich, A. Růžička - Bednář, Vlasák, Poletín - Stránský, Divíšek, Sklenář - M. Čermák, Vas, J. Doležal - J. Veselý, Klhůfek. Trenéři: Lubina a J. Beránek.

Reklama