Hlavní obsah

Budějovice - Olomouc 1:2 PPOndrušek v prodloužení vystřelil Hanákům výhru, Motor utržil další porážku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Gulaš 1 : 0
50. Škůrek 1 : 1
64. Ondrušek 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli v 6. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 2:1 v prodloužení a uspěli tak ve čtvrtém z pěti zápasů, které v sezoně odehráli. Utkání rozhodl v 64. minutě v přesilové hře Jiří Ondrušek. České Budějovice prohrály potřetí za sebou.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina, Mikuláš Hovorka a střelec gólu David Škůrek z Olomouce.

Článek

Jihočeši se do domácího prostředí vrátili po porážkách v Mladé Boleslavi a v Hradci Králové. Do první slibné šance se dostali hosté, Kuncovi ale ve 4. minutě v zakončení stihl zabránit Vráblík. Oba týmy mohly otevřít skóre v první třetině v přesilových hrách, Motor ale nedokázal potrestat tři fauly soupeře, Hanáci dva prohřešky proti pravidlům domácích.

Ve druhé části převzali střeleckou aktivitu českobudějovičtí hráči, Konrád v brance Olomouce byl ale stejně jako na druhé straně Hrachovina pozorný. Skóre se mohlo změnit ve 37. minutě, kdy v přesilové hře dostal puk za čáru bruslí Tomeček. Rozhodčí však po kontrole u videa gól neuznali. V pokračující početní výhodě se ale domácí přece jen dočkali. Pech připravil branku pro Gulaše.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Vpravo Milan Gulaš z Českých Budějovic, střelec prvního gólu.

V závěrečné dvacetiminutovce si další úspěšný obranný zákrok připsal Vráblík, který zabránil v zakončení Káňovi. Hosté stupňovali tlak, ale jejich akcím chyběla větší hokejovost. Pěknou kličku na útočném modré čáře vymyslel domácí Hovorka, následnou střelou však nezměnil skóre.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jakub Valský z Českých Budějovic před brankou Olomouce.

Při hře čtyři na čtyři se ocitl v úniku olomoucký Kusko, ale nevyzrál na Hrachovinu. Vyrovnat se hostům podařilo v 51. minutě, kdy se po ataku na českobudějovického Pecha dostal k volnému puku Škůrek a prostřelil brankáře soupeře.

I přes několik šancí se duel dostal do prodloužení, ve kterém byl vyloučen Valský a Olomouc přesilovku v závěru využila. Zápas rozhodl kapitán Ondrušek.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Olomouc 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1- 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Gulaš (Pech, Dzierkals) - 50. Škůrek (Nahodil, Rašner), 64. Ondrušek (Klimek). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Zíka, Rampír. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:1. Diváci: 5628.
České Budějovice: Hrachovina - Štencel, Vráblík, Hovorka, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík - Gulaš, Pech, Přikryl - Karabáček, M. Hanzl, Dzierkals - Valský, Toman, Strnad - Doležal, Koláček, Tomeček. Trenér: Modrý.
Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Dujsík - Orsava, P. Musil, J. Káňa - Navrátil, Nahodil, Klimek - Bambula, J. Knotek, Kunc - Strapáč, Anděl, Kusko. Trenér: Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články