Hlavní obsah

Ovace pro Rulíka, kouči dvacítky gratulovali i sparťané. Ti pak ale Dynamo zcela vygumovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř po měsíci vedl hokejové Pardubice v extralize, návrat do ní ze stříbrného MS dvacítek ale trenérovi Radimu Rulíkovi zhořkl. Dynamo po matném výkonu podlehlo Spartě 0:3 a opustilo první místo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenér Pardubic Radim Rulík mává fanouškům před zápasem se Spartou.

Článek

Když si Rulík krátce před zápasem stoupl na střídačku a na kostce nad ledem běžely záběry z juniorského šampionátu, většina z téměř 10 tisíců diváků tleskala a vyvolávala jeho jméno. Poklepáváním hokejkami o mantinel úspěch ocenili i hráči obou týmů a Rulík všem s díky zamával.

„Už jsem se těšil zpátky do ligy a k týmu. Ještě jsme od té doby neměli kompletní trénink, ale pokusím se do toho co nejrychleji dostat. Dění v Pardubicích jsem sledoval, byl jsem v kontaktu," řekl pro ČT Rulík, jehož asistenti Král se Zadinou výborně zastoupili, neboť Dynamo ve všech sedmi zápasech bez svého hlavního kouče bodovalo a šest z nich vyhrálo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Sparty Jakub Kovář a David Cienciala z Pardubic.

Jenže proti Spartě Rulíkovi hra Dynama nemohla dělat radost. Pardubice se za celý zápas nemohly dostat do tempa, vůbec si nevěděly rady s bezchybnou hrou Pražanů do obrany a šance měly paradoxně jen v oslabeních. A tak Dynamo pod Rulíkem začalo přesně tak, jak pod ním před měsícem končilo doma s Třincem. Porážkou 0:3...

Foto: Josef Vostárek, ČTK

David Němeček ze Sparty se raduje z branky

"V první třetině jsme Spartě ještě celkem stačili, ale od té druhé už hosté ovládli hru. Sparta byla jednoznačně lepším týmem, daleko lépe bruslila a zaslouženě bere vítězství," musel uznat Rulík.

„Tahle prohra nás může jenom posunout, vezmeme si z ní ponaučení. Řekneme si, co bylo špatně, a příště už se to nebude opakovat," tvrdil brankář Dynama Roman Will, jehož hosté zasypali 34 střelami.

Sparta, která se musela obejít bez Krejčíka, Poláška, Tomáška, Simona a během utkání se jí zranil i E. Thorell, o své výhře rozhodla dvěma góly ve druhé třetině. „Chtěli jsme dobře bránit, hrát ze zajištěné obrany a tlačit se do brány. Tahle taktika fungovala perfektně. Dá se říct, že nám sedlo úplně všechno. Gólman výborně podržel, proměnili jsme šance a pak už si výsledek pohlídali," radoval se Vladimír Sobotka, jenž 10. gólem v sezoně otevíral skóre.

Od pravého mantinelu si bez výraznějšího povšimnutí domácích vybruslil až před branku a po ledě překonal Willa. „Najednou puk vyskočil přede mnou a viděl jsem šanci na přečíslení. Natlačil jsem se před bránu a měl jsem v hlavě nastavené, že puk do ní dotlačím klidně i s gólmanem," smál se Sobotka.

Gólman Kovář zapsal 18 zákroků a šestou nulu v sezoně, celkem Sparta neinkasovala už 126 minut a s bilancí 13 výher v 15 zápasech pod Hořavou poskočila na čtvrté místo. „Věděli jsme, že v Pardubicích musíme hrát naplno celých 60 minut, což jsme splnili," těšilo Sobotku.

Reklama