Hlavní obsah

Pálffy po pěti zápasech zamíří na Slovensko

PRAHA

Ještě v pěti utkáních si mohou příznivci hokejové Slavie vychutnávat umění slovenského útočníka Žigmunda Pálffyho. Pak se s posilou pražského klubu na čas rozloučí, Pálffy se totiž přesune do mateřské Skalice. Nejvyšší slovenskou soutěž bude hrát do 7. listopadu. Pokud se do té doby nerozběhne NHL, oblékne po reprezentační pauze znovu slávistický dres.

Foto: www.princeton.edu

Žigmund Pálffy v dresu Slovenska

Článek

"Slovenský klub chtěl, aby u nich hrál co nejdříve. Nakonec jsme dohodli takhle. Za nás nastoupí naposledy příští týden v pátek a pak se vrátí a bude zde hrát až do chvíle, kdy NHL začne," řekl ČTK generální manažer Slavie Vladimír Růžička.

Není divu, že Skalica chvátá. Po osmi kolech slovenské extraligy je totiž předposlední se ziskem pouhého bodu.

Na Slovensko chce i Stümpel

Přání nastoupit za mateřský klub vyslovil Pálffy ještě před svým příchodem do Prahy a Slavia se mu nakonec rozhodla vyjít vstříc. Obdobný úmysl v minulých dnech prezentovala i další slovenská posila vršovického klubu Jozef Stümpel. Ten by údajně rád nastoupil v několika zápasech za Nitru.

O tom ale Růžička nic oficiálně neví. "O tom jsem s Jozefem zatím nemluvil, ale budu to muset udělat. Byl bych ale rád, kdyby hrál jen za nás," podotkl šéf Slavie.

V dresu úřadujících extraligových vicemistrů by se v nejbližších dnech mohl objevit i reprezentační útočník Tomáš Vlasák, který předčasně končí své angažmá v ruské Kazani. Pražský celek vlastní na trojnásobného mistra světa hráčská práva a i sám hokejista má podle svých slov zájem hrát za Slavii.

"Momentálně ale nic nového není. Jeho agent ještě jedná s ruskou stranou," uvedl Růžička. Po oficiálním ukončení spolupráce Vlasáka s Kazaní by však již nic nemělo bránit jeho novému angažmá.

Reklama

  Pardubice - Třinec zítra 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články