Hlavní obsah

Tohle se nám nemůže stávat, láteřil Zadina nad fauly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náročný program se na jejich výkonu nepodepsal. Hokejisté Třince hned v prvním finále překvapili domácí Pardubice aktivním nástupem a na východě Čech v úterý zvítězili 2:1. Dynamo dotahovalo marně, v závěru navíc jakoukoli snahu o tlak přibrzdila dvě vyloučení, která si po utkání domácí hodně vyčítali.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, fauly PardubicVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 1. zápas Pardubice - Třinec

Zatímco Pardubice měly před duelem jedenáct dnů volna, Oceláři ještě v sobotu hráli dlouhou bitvu o postup se Spartou. První třetina však naznačovala spíš opak. Třinec působil aktivnějším dojmem a odměnou mu byl gól Hrehorčáka, jenž zůstal nepokrytý v prostoru před brankou. Podobné nedůslednosti v defenzivě provázely domácí v první periodě častěji.

I kouč Marek Zadina přiznal, že jeho svěřencům chyběl pohyb. Hostům naopak do puntíku vyšel jejich taktický plán. „Chtěli jsme začít aktivně. Doufali jsme, že si soupeř bude myslet, že jsme unavení. Gól nás pak uklidnil,“ hodnotil útočník Ocelářů Andrej Nestrašil. „Bez mučení se přiznám, že mě potěšilo, že na nás nebyla znát únava,“ uvedl po utkání kouč vítězů Zdeněk Moták.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, fauly PardubicVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Hosty nezastavila ani absence Martina Růžičky, který se zranil v pátém semifinále se Spartou a zbytek série dohrával se sebezapřením. Jeho ztráta ale vynesla na světlo jiné, a tak se mohl Daniel Kurovský dočkat své první trefy ve vyřazovacích bojích. Krátce před polovinou utkání opět potrestal nedůraz před pardubickou brankou. Nejprve tečoval nahození Kundrátka od modré čáry a nikým nehlídán se dostal také k dorážce, ze které překonal domácího gólmana Willa.

Favorizované domácí vrátila do hry až přesilová hra. Půl minuty po faulu Hudáčka trestal kapitán Lukáš Sedlák. Dynamo pak sice Třinci zatápělo, jenže mezi třemi tyčemi úřadoval fantom Kacetl. Chytil několik šancí, v té největší před ním selhal ve třetí třetině Lukáš Radil. „Dostali jsme blbý góly, oni si to pak umějí pohlídat. Musíme najít cestu, jak jejich styl zlomit. Chce to asi větší klid,“ měl jasno zmíněný útočník.

O závěrečný tlak se domácí připravili sami dvěma fauly, díky kterým Třinec dovedl zápas k těsnému vítězství. „Přibrzdilo nás to. Nemůže se nám stávat, že se necháme dvakrát vyloučit, když potřebujeme soupeře zatlačit,“ zlobil se Zadina. „Jejich fauly nám hodně pomohly, protože vést o jeden gól je vždy riziko. Stačí jedna střela,“ vrátil se k trestům Hyky a Pánika hostující Nestrašil.

Reklama