Hlavní obsah

Hradec Králové - Pardubice 1:4Pardubice i bez Nakládala vyhrály poprvé v sezoně východočeské derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Oksanen 1 : 0
4. Kousal 1 : 1
34. Košťálek 1 : 2
35. Zdráhal 1 : 3
59. Blümel 1 : 4
Záznam online reportáže

Pardubičtí hokejisté poprvé v sezoně vyhráli východočeské derby, když v utkání 38. kola extraligy zvítězili na ledě Hradce Králové 4:1. Domácí udeřili jako první, ale Dynamo i bez dosavadního kapitána Jakuba Nakládala, který s klubem v pondělí ukončil smlouvu, dokázalo průběh otočit. V tabulce se hosté přiblížili rivalovi na rozdíl pěti bodů. Útočník Robert Kousal přispěl k výhře třemi body za gól a dvě nahrávky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Robert Kousal z Pardubic a brankář Hradce Králové Henri Kiviaho.

Článek

V prvních dvou vzájemných zápasech otočil Hradec Králové nepříznivý stav s dvoubrankovým mankem, až v tom třetím šel jako první do vedení. Finský kanonýr Oksanen si po třech minutách přiťukl puk se Smoleňákem a zaznamenal už sedmnáctou přesnou trefu v sezoně.

Paradoxně se tím ale Mountfield ukolébal. Hned za 40 sekund nechal v obraně volnou cestu pro Kousala, který se z brejku trefil přesně. Zařídil tím vyrovnání a taky herní obrat: Pardubičtí byli od té chvíle lepší, soupeře nutili k chybám a několikrát jim chybělo jen málo k vedoucí trefě. Nejen za vychytaný brejk Matýse s Robertsonem děkovali domácí gólmanu Kiviahovi.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ondřej Vála z Pardubic a Christophe Lalancette z Hradce Králové.

Ani solidní přesilovka na startu druhé třetiny Dynamu nestačila. Než minul branku junior Urban, navrátilec z šampionátu dvacítek, největší hrozbu připravil královéhradeckému celku obránce Nedomlel: při vyhození napálil Kiviaha do nohy a ke kuriózní trefě chyběly jenom centimetry.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Gólová radost hokejistů Hradce Králové.

Až potom se druhý tým tabulky probudil, začal tlačit a ostřelovat Frodlovu branku. Jeho skvělou pětiminutovku ale završila jenom hromadná pranice, v níž shodili rukavice Smoleňák s Paulovičem. A zase - jako kdyby se jedním momentem všechno otočilo. Za dvě minuty vedly Pardubice už 3:1. Košťálek hledal před brankou Camaru, za něhož ale nechtěně vykonal práci tečující Kelly Klíma.

A i v další trefě měl prsty hradecký útočník, tentokrát Lalancette, jenž zastínili Kiviahovi výhled při nahození beka Zdráhala. Na všech třech gólech měl podíl Kousal, jenž ke gólu přidal dvě asistence. Dynamo potom nedopustilo další katastrofický scénář a vývoj třetí třetiny kontrolovalo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jan Kolář z Pardubic s kapitánským céčkem na dresu.

Frodl se zapotil snad jenom při střele Kevina Klímy mezi betony. Mountfield tak po zaváhání vedoucího Třince nevyužil šanci přiblížit se k prvnímu místu, dívat se naopak musí pod sebe. Porážku neodvrátil ani v závěrečné hře bez brankáře, kterou ukončil Blümel.

38. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Oksanen (Smoleňák) - 4. R. Kousal (Matýs, Camara), 34. Košťálek (R. Kousal, Robertson), 35. J. Zdráhal (Hrádek, R. Kousal), 59. Blümel (Říčka). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:4, navíc Smoleňák - Paulovič oba 5 min. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Šalda, Kalina - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Miškář - Kelly Klíma, Lalancette, Lamper - Orsava, Koukal, R. Pilař. Trenér: T. Martinec.
Pardubice: Frodl - J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, Robertson, J. Kolář, Vála, Hrádek - Blümel, Paulovič, Říčka - Camara, R. Kousal, Matýs - O. Rohlík, Anděl, T. Urban - Koffer, O. Roman, Herčík. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: