Hlavní obsah

Pardubice - Č.Budějovice 3:1Pardubice jsou díky výhře nad Českými Budějovicemi třetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Havíř 1 : 0
26. Snopek 2 : 0
44. Kůrka 2 : 1
49. Somík 3 : 1

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic zvítězili v utkání 33. kola extraligy nad Českými Budějovicemi 3:1 a počtvrté za sebou doma naplno bodovali. Díky dnešnímu výsledku se Moeller posunul na třetí místo o skóre před pražskou Spartu. Mountfield zůstává dvanáctý s devítibodovým náskokem na poslední Mladou Boleslav.

Článek

Domácí měli od začátku více ze hry a už ve čtvrté minutě mohl otevřít skóre Somík po přihrávce Blažkově, který podle klubových statistik nastoupil k tisícímu zápasů v součtu všech vystoupení v A-týmu Pardubic. Do vedení dostal Moeller o minutu později Havíř, který zakončil kombinaci Koukalova útoku. Hosté mohli v šesté a osmé minutě vyrovnat, ale Frolo ani Vak na Lašáka nevyzráli.

Pardubičtí měli stále herní převahu a hosté jen s vypětím sil odolávali jejich náporu. Kovář v brance Mountfieldu se zapotil zejména ve 13. minutě a se štěstím odolával ostřelování Divíškovy útočné vozby. Také ve druhé třetině měli Východočeši nápor a soupeře pouštěli do minima šancí. Náskok pardubičtí hráči navýšili ve 26. minutě. Promyšlenou Divíškovu akci dělovkou zakončil od modré čáry Snopek. Domácí pak neproměnili další šance a hosté mohli děkovat Kovářovi, že prohrávali jen dvoubrankovým rozdílem. Jihočeši mohli snížit v poslední minutě druhé části, ale vyloženou šanci Vydarenému Lašák bravurně kryl.

Úvod závěrečné třetiny patřil hostům a ve 44. minutě České Budějovice snížily. Hudcův únik zastavil faulem Nakládal a z nařízeného trestného střílení Kůrka vrátil svůj tým do hry. Domácí v této fázi jakoby vypadli z tempa, chyběl jim pohyb a nechávali soupeři hodně prostoru. Branka v Lašákově síti hosty povzbudila a domácí začali mít problémy. Potvrdilo se to zejména při přesilovce po vyloučení Poživila, kdy se Moeller nedostal do pořádné šance.

Útočné snažení hostů nezmrazila ani třetí branka v Kovářově síti. Oslavenec Blažek připravil lahůdku Somíkovi, který se nemýlil. Jihočeši ale nadále produkovali útočnou a nátlakovou hru a měli více ze hry. V 52. minutě Lašák vychytal Gřegořka, který se dostal do výtečné šance. Nakonec domácí tlaku soupeře odolali a hosté na výhru z pardubického ledu musejí nadále čekat. Na východě Čech totiž nevyhráli Čech už od 24. ledna 2006 a na výhru v normální hrací době na ledě Pardubic čekají od konce prosince 1997.

Moeller Pardubice - Mountfield České Budějovice 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Havíř (Kolář I, Koukal), 26. Snopek (Divíšek), 49. Somík (Blažek) - 44. Kůrka z trestného střílení. Rozhodčí: Šír - Pavlovič, Kis. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 9550.
Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Nakládal, Havíř, Píša, Kolář II, Koma, Lojek - Cetkovský, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý - Tvrdík, Blažek, Somík - Hašek, Rákos, Klejna. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
České Budějovice: Jakub Kovář - Gřegořek, Poživil, Frolo, Jareš, Sičák, Vydarený - Melichárek, Huml, M. Hudec - Kůrka, L. Květoň, Kotrla - Duda, Vak, Hřebejk - Kuchejda, Mertl, Veselý. Trenéři: Bokroš a Tlačil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.