Hlavní obsah

Pardubice přestřílely Hradec! Plzeň padla ve Varech, finský útočník setnul Olomouc

Praha
Aktualizováno

Hokejová extraliga měla v pátek na programu pět zápasů 13. kola. Roli favorita splnil Třinec, který porazil Mladou Boleslav 4:1. Jediná branka stačila na výhru Litvínovu, který si poradil s Vítkovicemi 1:0. Důležitou výhru si připsaly Karlovy Vary, když porazily Plzeň 3:1. Finský útočník Masi Marjamaki se dvěma góly postaral o výhru Chomutova na ledě Olomouce 3:2, Piráti i přesto zůstávají poslední. Parádní premiéru na střídačce Pardubic má za sebou Břetislav Kopřiva, když jeho tým zvítězil na ledě Hradce Králové 6:4.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Parádní úvod Ocelářů

Hokejisté Třince měli v zápase proti Mladé Boleslavi skvělý vstup do utkání, když po brankách Adamského a Růžičky vedli již v 9. minutě 2:0. Naději pro hosty vykřesal v 32. minutě v přesilové hře Vondrka, definitivní ránu bruslařskému klubu zasadil ve třetí třetině také v početní výhodě Doudera. Konečnou podobu výsledku dal při power play svou druhou trefou Adamský.

Hübl rozhodl ve vlastním oslabení

Jedinou branku viděli fanoušci v Litvínově. Postaral se o ni v 32. minutě utkání Viktor Hübl a rozhodl tak o vítězství domácích 1:0. Litvínov si tak připsal po vítězství na Spartě z minulého kola druhou výhru v řadě.

Vary vyhrály potřetí v řadě

Důležité body slaví i hokejisté Karlových Varů, kteří na svém ledě porazili favorizovanou Plzeň 3:1. Nováček soutěže si tak připsal již třetí výhru v řadě.  Za domácí se trefili Griger, Beránek a Lapšanský, jedinou trefu Západočechů zaznamenal v 16. minutě Kindl.

Finský útočník rozhodl o výhře

Třetí výhru v sezóně si připsali hokejisté Chomutova, když zvítězili na ledě Olomouce 3:2. Hlavní zásluhu na vítězství Pirátů měl finský útočník Masi Marjamaki, který si připsal dva góly. Svěřenci Vladimíra Růžičky si všechny branky připsali již v první třetině. I přes výhru však zůstává Chomutov poslední s tříbodovou ztrátou na Mladou Boleslav.

Parádní Kopřivova premiéra

Skvělou premiéru na střídačce Pardubic má za sebou dočasný hlavní trenér Břetislav Kopřiva. Perníkáři si poradili s druhým týmem tabulky 6:4, v tabulce však zůstávají až dvanáctí. Hosté šli v Hradci do vedení, když se v 19. minutě prosadil Trončinský. O výhře však rozhodla druhá třetina, ve které daly Pardubice čtyři branky.

Vedení 5:1 si hosté ve třetí třetině v klidu pohlídali. Domácí díky brankám Bičevskise, Pauloviče a Cingela utkání jen zkorigovali na konečných 4:6.

Zápasy 13. kola
Třinec - Mladá Boleslav 4:1
Branky: 6. Adamský, 9. Martin Růžička, 45. Doudera, 58. Adamský - 32. Vondrka
Karlovy Vary - Plzeň 3:1
Branky: 6. Griger, 39. Beránek, 35. Lapšanský - 16. Kindl
Litvínov - Vítkovice 1:0
Branky: 32. Hübl
Hradec Králové - Pardubice 4:6
Branky: 31. Graňák, 42. Pavlík, 48. Paulovič, 89. Cingel - 19. Trončinský, 25. Bubela, 37. Morosz, 30. Trončinský, 40. Dervuk, 44. Vondráček
Olomouc - Chomutov 2:3
Branky: 16. Irgl, 47. Knotek - 3. Havel, 5. Marjamaki, 18. Marjamaki
Sobota 27. října Liberec - Sparta (16:00)

Reklama

Související témata: