Hlavní obsah

Pátou výhru v řadě zařídil Kometě kapitán. Hokej nás teď baví, cílem je čtvrtá příčka, tvrdí Zaťovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté porazili v tomto extraligovém ročníku Liberec i potřetí (4:1) a prodloužili šňůru vítězných zápasů na pět. Kometa sice tentokrát na ledě nedominovala zdaleka tak jako při páteční sedmigólové demolici Vítkovic, avšak především díky vydařenému sólu kapitána Martina Zaťoviče, který na začátku poslední třetiny vstřelil rozdílový gól na 2:1, bodovala znovu naplno.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

38. kolo: Brno - Liberec

„Liberečtí byli těžkým soupeřem. Hráli dobře a měli dobrý pohyb. My jsme se ale naštěstí po šílené druhé třetině vzpamatovali a strhli utkání, které mělo parametry play off, na naši stranu,“ radoval se Zaťovič. Při klíčové trefě mu vyšel bekhendový blafák. „Jestli to je moje specialita? To nevím. Měl jsem ale velkou rychlost, soupeřův gólman se nestihl přemístit,“ liboval si.

Pochválil mladého parťáka v brance Jana Kavana. „Opět chytal skvěle. Výtečnými zákroky nám dal šanci na výhru. Je teď v obrovské pohodě. Nedává najevo takřka žádné emoce, ale pouští minimum gólů. Jsme za to strašně rádi,“ tvrdil Zaťovič.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Liberec 2:1 (46. Zaťovič)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Díky úspěšné sérii ztrácejí šestí Brňané v tabulce na čtvrtou příčku, která bude po skončení základní části nejvyšší soutěže zajišťovat přímý postup do čtvrtfinále, už pouze čtyři body. „Pokukujeme po ní. Chceme se na ni probojovat. Je to náš cíl,“ prozradil. „Daří se nám, a tak nás hokej teď strašně baví. Vůbec nám tudíž nevadí, že se extraliga hraje poslední dobou obden. Když se vítězí, jsme všichni čerství. Rádi bychom takhle pokračovali dál,“ myslel Zaťovič už na úterní duel v Třinci.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Liberec 3:1 (53. Flek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Rovněž brněnský asistent Jiří Otoupalík si triumfu nad Libercem mimořádně považoval. „Do utkání jsme vstoupili aktivně, avšak postupně jsme se z ledu vytratili. V prostřední dvacetiminutovce jsme byli pod značným tlakem. Naštěstí to pak vzal Martin Zaťovič na sebe a vnesl do našeho týmu klid. Za tři body jsme moc rádi,“ svěřil se.

Kometa dohrávala střetnutí jen na tři útočné formace. Na střídačce zůstal v poslední části i Američan Steve Moses, který v předchozích dvou vzájemných utkáních nasázel Liberci pokaždé hattrick. „Chtěli jsme navýšit tempo. Proto už na led nechodili hráči, jimž to tolik nešlo,“ vysvětlil Otoupalík.

Reklama

  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 74. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec