Hlavní obsah

Pět gólů za třetinu jsme kdysi dali i Vítkovicím. Tehdy jsem byl zobák a teď jsem nejstarší, smál se Ondrušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc si po porážce v Liberci spravila na domácím ledě chuť, když deklasovala Mladou Boleslav 7:1 a v tabulce se vrátila před Plzeň na devátou příčku. O zisku tří bodů Kohouti rozhodli pěti góly ve druhé třetině. Doma zvítězili počtvrté v řadě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. BK Mladá Boleslav 7:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

38. kolo: Olomouc - Mladá Boleslav

„Na vlastním ledě se nám hraje skvěle. Ženou nás fantastičtí fanoušci a my z toho těžíme. Znovu jsme to potvrdili. Teď ale potřebujeme zlepšit ještě výkony venku. Hlavně v defenzívě,“ prohlásil po utkání olomoucký trenér Jan Tomajko.

Úvodní dějství nenadchlo a moc toho ani nenabídlo. Hrálo se opatrně, bez šancí. Ve druhé třetině se však začaly dít věci. Hanáci v ní byli neskutečně produktivní. Ze sedmi střel oproti čtrnácti Bruslařů se jim jich ujalo hned pět. Naposledy takový kousek dokázali v říjnu 2014. Tehdy porazili Vítkovice 9:1 a druhou třetinu vyhráli 5:0.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Mladá Boleslav 1:0 (25. Rutar)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Vím, že jsme Vítkovice takto jednou přejeli, ale kdy to přesně bylo, už nevím. Pamatuji si ale, že tehdy u toho byli se mnou zkušení borci jako Patera, Cibák, Majeský, Hrňa. Já byl mladý zobák. Teď jsem však tady nejstarší,“ prohlásil jeden z pamětníků tehdejšího velkého vítězství nad Vítkovicemi olomoucký kapitán Jiří Ondrušek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Mladá Boleslav 3:1 (27. Kunc)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Tomajko z vydařené druhé třetiny vědu nedělal. „Někdy to tam tak prostě napadá. Buďme za to rádi. Minule jsme přestříleli Liberec a prohráli jsme 5:2. Dnes jsme první dva góly dali prakticky z ničeho. A když jsme inkasovali, rychle jsme přidali třetí a ten rozhodl. Dohráli jsme to výborně, v klidu,“ liboval si kouč Hanáků.

První dva góly ze zmíněných pěti vstřelili Kohouti v rozmezí 24 sekund. Další dva, poté co hosté snížili na 2:1, z přesilovek, když jim k tomu stačilo osm, respektive šestnáct sekund. A také gól na 5:1 padl při početní výhodě, tentokrát šest na pět, když sudí signalizoval vyloučení a domácí místo gólmana poslali na led dalšího hráče.

Foto: Sport.cz

Olomouc - Mladá Boleslav 5:1 (37. Švrček)

To přesto, že v přesilovkách jsou v extralize stále nejhorší. „To jen proto, že v prvních patnácti zápasech jsme se z nich neprosadili ani jednou. Kdybychom to počítali až po nich, bylo by naše procento využití výrazně lepší,“ podotkl Tomajko s tím, že nic zásadního v přípravě na přesilovky nezměnil. „Ani je nijak speciálně netrénujeme. Vlastně vůbec. Zápasy jdou tak rychle za sebou, že na to není prostor,“ vysvětlil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc - Mladá Boleslav 7:1 (54. Orsava)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Mladá Boleslav vyšla bodově naprázdno po pěti duelech. „Dva laciné góly od modré čáry se na nás podepsaly. Snížili jsme sice, ale vzápětí přišla další zbytečná chyba a bylo po všem. Domácí od té doby byli jasně lepší,“ přiznal mladoboleslavský kormidelník Richard Král, jehož tým čeká už v úterý doma pražská Sparta. „Ta je vždycky lákadlem a pro hráče velkou motivací. Se silnými celky, Pardubicemi a Třincem, jsme teď uhráli dobré výsledky, tak proč bychom to neměli zopakovat se Spartou,“ dodal Král.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.