Hlavní obsah

Pět na tři budou hrát Pardubice evidentně každý zápas, stěžoval si kouč Hradce Martinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V obou zápasech byli blízko a dokázali si, že s favoritem mohou hrát. Přesto i v sobotu hokejisté Hradce Králové s Pardubicemi padli, tentokrát gólem šest vteřin před koncem 2:3. Kouč poražených Tomáš Martinec výkon svých svěřenců po zápase kvitoval, těžko ale kousal situaci před vyrovnávající trefou Dynama. Ta padla při téměř dvouminutové přesilovce pět na tři.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice – Hradec Králové, dva fauly poslaly Hradecké do tříVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 2. zápas Pardubice - Hradec Králové

„Pardubice měly druhý zápas po sobě dvouminutovou přesilovku pět na tři. Evidentně to vypadá, že ji budou mít každý zápas, takže se na tohle oslabení musíme zaměřit,“ uvedl Martinec na pozápasové tiskové konferenci. Domácí kouč Marek Zadina se pousmál. Na dotaz, zda bude Dynamo hrát přesilovku pět na tři každý zápas, odpověděl klidně: „To se musíte zeptat jinde.“

„Zkázu“ hostů započal kapitán Eberle hákováním. Třináct vteřin po jeho trestu usedl k trestoměřičům také Blain. Rozhodčí jej potrestali za krosček vůči domácímu Sedlákovi, kterého se Kanaďan dopustil hned po začátku pardubické přesilovky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Hradec Králové 2:2 (50. Pánik)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Dvojnásobná přesilovka domácích byla důležitá ve vícero faktorech. Zaprvé přišla jen minutu poté, co hosté zásluhou Freibergse šli do vedení 2:1. Zadruhé v ní Hradec kapituloval, když si přihrávku Pánika skrze brankoviště nešťastně srazil holí do brány gólman Lukáš Pařík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Hradec Králové, hromadná potyčka po konci druhé třetinyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Těžko se vyhrává zápas, když hraješ proti více než 22 lidem na ledě,“ narážel po utkání na dvojnásobné oslabení obránce Hradce Ralfs Freibergs. Lotyšský obránce se sám ve druhé třetině stal terčem zákroku pardubického Vondráčka, po kterém sudím ukazoval šrám na obličeji. V tom mu domácí chtěli zabránit a strhla se drobná potyčka, po které byli na každé straně vyloučeni dva hráči.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice – Hradec Králové, sestřih zbytečných pardubických faulůVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V průběhu utkání přitom daleko více dopláceli na nedisciplinovanost domácí. Hned třikrát se nechali vyloučit za oplácení soupeři a jednou za hru v šesti. „Někdy to nejde udržet. Soupeř vás vyprovokuje, ale rozhodčí třeba vidí jen oplácení,“ konstatoval hrdina Pardubic Robert Kousal, jenž šest sekund před koncem zaznamenal vítěznou trefu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Mountfield HK 3:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Emocí tam bylo moc. Měli jsme hodně vyloučených, to se nám nemůže stávat. Soupeř se díky přesilovkám dostával víc do hry,“ kritizoval Zadina. Nakonec ale mohl slavit. Na gól šest sekund před koncem už hosté nemohli najít odpověď.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec