Hlavní obsah

Plno zvratů, ostré zákroky. Kometa zvládla bláznivý zápas. Dva body bereme, přiznal Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V bláznivém zápase plném zvratů a ostrých zákroků Brno udolalo v Olomouci domácí Kohouty po nájezdech 4:3 a v tabulce se posunulo na čtvrtou příčku. Hanáci, byť prohráli počtvrté v řadě, po třech zápasech bodovali a zůstali desátí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Brno, trefa Knotka neplatila, verdikt potvrdilo i videoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Náš cíl je čtvrté místo. proto potřebujeme sbírat body, kde se dá. Nesmíme je ztrácet s celky jako Kladno či Mladá Boleslav. Tady se však hraje těžko, proto jsme rádi i za ty dva, co jsme dnes získali,“ pochvaloval si brněnský útočník Kristián Pospíšil, který k výhře svého týmu přispěl gólem a asistenci.

Kometa lépe začala. Hned v úvodu měla tři obrovské šance, ale rány Marcinka a Gazdy zlikvidoval skvělý Konrád a při střele Okála mu pomohla tyč. Přesto se v 7. minutě ujala Flekem vedení. Ještě do přestávky ale domácí Nahodilem vyrovnali.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Brno 0:1 (7. Flek)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ve druhé třetině jim pak hosté nedisciplinovaností nabídli pětiminutovou přesilovku, když byl za úder Černého do oblasti hlavy a krku vyloučen Okál. Ta se pak na dvě minuty změnila ve dvojnásobnou početní výhodu. Za katr musel Marcinko. Kohouti však názorně předvedli, proč jsou v extralize nejhorší v přesilovkách. Prakticky nevystřelili na bránu. Naopak, krátce nato se při hře pět na čtyři prosadila Kometa a ujala se vedení 2:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Brno, hostující Okál byl po faulu na Černého vyloučen do konce utkáníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Musím se poklonit klukům, co oslabení hráli. Odvedli skvělou práci. Klobouk dolů. Vyhrálo nám to zápas,“ byl přesvědčen Pospíšil, který měl v zápase rovněž namále, když nevybíravě sroloval u dvířek vlastní střídačky Macuha a sudí jeho zákrok posuzovali u videa. Vyšší trest však nakonec nedostal. Vyloučili ho jen na dvě minuty. „Měl jsem obavy, abych nedopadl jako později Okál. Je to však derby a k tomu to patří. Někdy to i týmu pomůže, vyhecuje ho. Chtěli jsme ukázat, že také umíme hrát tvrdě. Macuh je bojovník, tvrďák a já si také nenechám brnkat po nose. Odcházel z ledu, šel do mě a vznikla z toho potyčka. Doufám, že se mu nic nestalo a pojedeme všichni dál,“ popsal kontraverzní moment.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Brno, faul Pospíšila na olomouckého MacuhaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Hanáci zbraně nesložili a v závěrečném dějství skóre otočili, když nejprve svojí druhou trefou vyrovnal Nahodil a pak je v oslabení dostal do vedení Bambula.

„Doufal jsem, že ty přesilovky, co jsme ustáli, budou z pohledu celého utkání klíčové. Jenže domácí ukázali obrovskou vůli, sílu. Mají za to můj respekt. Také my jsme ale na nepříznivý stav dokázali reagovat,“ pochvaloval si kouč Komety Jaroslav Modrý.

V 55. minutě totiž srovnal Ďaloga. Ani to ale nebylo vše. Pět sekund před koncem dopravil puk za záda Kavana domácí Knotek, ale sudí jeho gól po konzultaci s videorozhodčím kvůli jeho postavení v brankovišti neuznali a šlo se do prodloužení. To rozuzlení nepřineslo. Rozhodly až nájezdy. Ten rozhodující proměnil Flek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Brno, trefa Knotka neplatila, verdikt potvrdilo i videoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Udělali jsme obrovskou chybu. Naštěstí gól domácích neplatil a my to pak dokázali dotáhnout. Celkově jsme těžili ze hry speciálních formací, které si počínaly výborně hlavně v oslabeních. Podržel nás i gólman Kavan,“ dodal Modrý.

Domácí z bodu nadšení nebyli. „Rvali jsme se, dřeli. Bohužel, situace, kde se to lámalo, hlavně přesilovky ve druhé třetině, jsme nezvládli. Chce to, aby při nich puk létal, přihrávky měly razanci a pak střela. Jenže nám něco hned ze začátku nevyšlo a pak se to s námi vezlo celých pět minut,“ litoval asistent olomouckého trenéra Róbert Petrovický.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články